Mode

Mannen: zo vind je een perfect passend wit overhemd

Print
Mannen: zo vind je een perfect passend wit overhemd

Foto: Jack & Jones

Bij een stijlvol kostuum hoort natuurlijk een tijdloos wit overhemd. Maar waar moet je opletten als je deze must-have koopt? Zo vind je het perfecte witte overhemd!

Stof en kleur: de essentials!

Op zoek naar een wit hemd dat voldoende ademt? Kies voor een (volledig) katoenen exemplaar. Zo kreukvrij mogelijk blijven doe je met een synthetisch hemd. Een linnen hemd kan enkel tijdens een bloedhete zomer, op kerstfeestjes kies je beter voor een formeler alternatief.

Als je denkt dat elke tint wit dezelfde is, dan heb je het mis. Een tijdloos wit hemd is spierwit, zonder al te veel opvallende details. Crèmewit ziet er snel vergeeld uit en dus gedateerd uit.

De perfecte lengte en schouderpunten

De juiste lengte is essentieel voor een stijlvolle look. Je witte overhemd moet over de taille van je broek vallen, zo heb je genoeg ruimte om je hemd comfortabel in je broek te dragen. Een hemd dat langer valt dan je kruis is gewoonweg te lang. Om het met cijfers te zeggen: je hemd moet zo’n vijf cm onder je riem uitkomen.

Kijk naar je schouders om de perfecte pasvorm te vinden. Bij een goedzittend wit overhemd liggen de schouderpunten net aan de rand van je schouders. Doe de test en beweeg je armen een paar keer op en neer. Blijft je hemd op zijn plaats? Dan heb je de juiste maat gevonden.  

De perfect passende mouwen en manchetknopen

Goed passende mouwen zijn ietsje wijder dan de bovenarm. Reken een drietal centimeter aan extra stof zodat je armen voldoende bewegingsruimte hebben.

De ideale lengte van je mouw testen? Je mouw moet net over je pols (tot aan de rand van je handpalm) vallen. Wanneer je je hemd draagt onder een blazer moeten ze ongeveer anderhalve centimeter onder je vest uitsteken.

Last but not least: manchetknopen iets uit grootvaders tijd? Helemaal niet! Wit of opvallend, bij de juiste manchetten moeten er nog twee vingers tussen de manchet en pols passen. 

Twijfel je nog over je schoenen? Deze exemplaren draag je onder je kostuum