Gemarkeerde geldbiljetten verraden diefstal Truiense thuishulp

Print
Gemarkeerde geldbiljetten verraden diefstal Truiense thuishulp

Foto: Photo News

Sint-Truiden -

Een 52-jarige Truiense hangt vier maanden cel boven het hoofd nadat ze tot drie keer toe een diefstal pleegde bij een bejaarde waar ze aan de slag was als huishoudhulp. De feiten gebeurden op drie opeenvolgende dagen in augustus 2015. De vrouw moest een collega vervangen en al op de eerste avond vermoedde de dochter van het slachtoffer dat er geld verdwenen was.

De volgende dag telde ze vooraf de biljetten en later was er wel degelijk geld ontvreemd. De familie haalde de politie erbij en markeerde op dag drie de biljetten die in een portefeuille in een kast zaten. Het was opnieuw prijs. Het slachtoffer confronteerde de verdachte met de feiten en verwittigde de politie. Een uv-lamp toonde sporen van de gel op de thuishulp haar handen, rits en buik. De biljetten had ze niet meer op zak, maar in afwachting van de komst van de politie snel begraven in de tuin.

Telkens bedroeg de buit enkele tientallen euro’s. “Ik ben geschrokken van mijn eigen en schaam me. Nu ben ik in behandeling bij een psycholoog. Mijn vriend manipuleerde me”, luidde het verweer van de vrouw die haar job verloor. Het parket opperde om de straf met uitstel op te leggen op voorwaarde dat de betichte de therapie blijft volgen. Vonnis op 8 januari.