Ober aan de haal met dagopbrengst Truiens ijssalon

Print
Ober aan de haal met dagopbrengst Truiens ijssalon

Foto: Peter Hilz

Sint-Truiden -

Een voormalige ober van een ijssalon op de Truiense Grote Markt is maandag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen op verdenking van loondiefstal. De man ging op 15 augustus 2015, een feest- en topdag voor de zaak, aan de haal met de dagopbrengst van ruim 3.000 euro.

Camerabeelden toonden aan hoe de man zich zenuwachtig in de zaak gedroeg met twee briefomslagen in de hand. Twee maanden later wist de politie de verdachte, die geen vaste verblijfplaats heeft, te klissen op straat. Volgens hem ging het echter maar om 2.000 euro. De buit had de verdachte verbrast met gokken. “Ik heb veel goed gedaan voor die man en wist van zijn schulden af. Bij de deurwaarder heb ik voor hem zelfs een afbetalingsplan weten te bekomen en dan dit”, zuchtte de ontgoochelde zaakvoerder in de rechtbank die de som terug vraagt.

In het verleden is de ober ook al veroordeeld voor diefstallen en verscheen zelfs al voor de jeugdrechtbank. “Hij heeft altijd geld nodig. Deze man heeft genoeg kansen gehad. Ik vorder acht maanden cel”, sprak de procureur. De verdachte gaf verstek. Vonnis op 8 januari.