Tongenaar opgepakt voor drugsfeiten nadat hij vriendin toetakelt in hotelkamer

Print
Tongenaar opgepakt voor drugsfeiten nadat hij vriendin toetakelt in hotelkamer

Foto: Jimmy Kets

Tongeren -

Een 27-jarige Tongenaar moet voor een jaar achter de tralies omdat hij zijn 46-jarige vriendin in een hotelkamer in Tongeren hardhandig toetakelde. De receptionist redde de vrouw door de politie op te bellen. Ook voor drugshandel kreeg de Tongenaar een celstraf van veertien maanden met vier maanden uitstel.

Op 7 april van dit jaar verbleef het koppel na een uitgaansnacht op hotel in Tongeren. Toen de vrouw ‘s anderendaags rond twee uur in de namiddag de hotelkamer binnenstapte, ontstond er een zware ruzie. “De vrouw kreeg slagen”, aldus het openbaar ministerie. “Hij gooide een dik waterglas tegen haar achterhoofd stuk. Ze kon uiteindelijk naar de receptie vluchten waarna het hotelpersoneel de politie belde.” De man zou onder invloed geweest zijn van slaappillen en drank. Toch beweert hij zich alles te herinneren. “Ik heb haar niet geslagen, enkel geduwd”, klonk het tijdens de zitting in november.

Cash geld

Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de man ook drugs te verhandelen. “Hij spoelde een sim-kaartje van zijn gsm door het toilet en in zijn sporttas vonden de verbalisanten een grote som cash geld, cannabis en een weegschaal”, aldus het OM. Voor de drugsfeiten kreeg de man een extra straf van veertien maanden, waarvan vier maanden met uitstel, opgelegd. De geldboete van 18.000 euro gaf de rechter ook met uitstel. Wel verklaarde de rechter een som van 144.500 euro aan winst verbeurd.