Messentrekker teisterde Genk: mensen bedreigd en Mercedes gestolen

Print
Messentrekker teisterde Genk: mensen bedreigd en Mercedes gestolen

Foto: Photo News

Genk -

Een 38-jarige man uit Luik werd maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een opsluiting van 20 maanden en een geldboete van 800 euro voor verschillende feiten van bedreigingen met een mes in Genk. De man ging er bovendien tijdens een testrit vandoor met een Mercedes.

In juni sloeg de man voor het eerst toe in Genk, toen hij meermaals mensen bedreigde met een mes. Zo trok hij het portier open van een geparkeerde wagen terwijl de inzittende vrouw geld wegstak in haar portefeuille. De negentig euro gaf ze uit schrik af.

Verder liep de man ook bij een willekeurige woning binnen via de achterdeur. Opnieuw haalde hij een mes uit zijn rugzak en verplichtte de aanwezige moeder en haar dochter om hun geld af te geven. Hier sloeg hij op de vlucht met een buit van 130 euro.

Testritje

Uiteindelijk kon de man gevat worden tijdens een carjacking van een tweedehands Mercedes waarmee hij een testritje maakte. De dertiger ging er met gierende banden vandoor nadat hij de verkoper opnieuw met een mes had bedreigd.

Het laatste feit gaf de man toe voor de rechter, al had hij een excuus. “Ik had te veel gedronken en ik had last van een psychose. Ik weet niet wat me bezielde.” Een uitleg die door de aangestelde dokter in het dossier wordt tegengesproken. De andere feiten ontkent de dertiger met klem. “Alles gebeurde in dezelfde periode. Daarom willen ze ook al de rest in mijn schoenen schuiven.” Toch werd de man tijdens verschillende fotoconfrontaties herkend en werd het mes dat hij bij de andere feiten gebruikte, in de gestolen Mercedes teruggevonden.

De rechter veroordeelde hem tot een celstraf van 20 maanden en een geldboete van 800 euro.