Tiger Woods viert comeback met hoopgevende negende plaats

Print
Tiger Woods viert comeback met hoopgevende negende plaats

Tiger Woods kan opnieuw lachen. Foto: AFP

De 41-jarige Amerikaan Tiger Woods is in het Bahamaanse New Providence bij zijn comeback negende geworden op het Hero World Challenge golftoernooi. Zijn landgenoot Rickie Fowler toonde zich de beste na sublieme ronde van 61 slagen, elf onder par.

Woods, die zijn eerste toernooi sinds tien maanden speelde, zette na zijn mindere derde ronde van 75 slagen nog een fraaie laatste ronde neer in 68, vier onder par. De vijfvoudige toernooiwinnaar eindigde zo met een score van acht onder par en heeft in ieder geval laten zien dat hij pijnloos kan spelen. Na zijn eerste twee ronden verklaarde hij dat er nog veel werk aan de winkel is, maar de 14-voudige Majorwinnaar is nu al in staat om zich terug met de besten te meten.

In de eindstand telde Woods tien slagen meer dan de 28-jarige Fowler. Die wipte dankzij zijn ronde in elf onder par nog ruim over zijn landgenoot Charley Hoffman, die aan de slotronde begonnen was met een geruststellende voorsprong van vijf slagen op zijn naaste belagers. Uiteindelijk strandde hij nog op vier slagen van de zege. De Engelsman Tommy Fleetwood en de Amerikaan Jordan Spieth deelden op zes slagen de derde plaats.

Eindstand:

1. Rickie Fowler (VSt) 270=67-70-72-61 -18

2. Charley Hoffman (VSt) 274

3. Tommy Fleetwood (Eng) 276

. Jordan Spieth (VSt) 276

5. Hideki Matsuyama (Jap) 277

. Patrick Reed (VSt) 277

. Justin Rose (Eng) 277

8. Francesco Molinari (Ita) 278

9. Tiger Woods (VSt) 280

. Matt Kuchar (VSt) 280