Prijswinnaars kikkerwerkjes ontvangen hun prijs in de bib

Print
Lommel - De Lommelse kleuterklassen en de kinderopvang werkten in het kader van de voorleesweek rond de boeken van Kikker van Max Velthuijs. Twintig klassen deden mee met de wedstrijd waarbij ze een creatieve verwerking van een boek van Kikker moesten maken. Uit al die werkjes koos een jury twee winnaars. Dat waren de eerste kleuterklas de Schommel en de derde kleuterklas van BALU.

 “Alle ingezonden werkjes werden verzameld en drie weken lang tentoongesteld in de bib om die wat op te fleuren”, vertelt Isabel, de verantwoordelijke van de jeugdbib in Lommel. “Wat een knappe kunstwerkjes kregen we binnen!” Daaruit koos een jury een werkje van de jongste kleuters en eentje van de oudste kleuters. Maar ook elke bezoeker van de bib mocht zijn stem uitbrengen. Er kwamen 451 stemmen kwamen binnen voor de wedstrijd. De jury koos er twee winnaars uit.

Bij de categorie kinderopvang en eerste kleuterklas werd de eerste kleuterklas van juf Hanne van de Schommel de winnaar. In de categorie van de tweede en derde kleuterklas werd de klas van juf Jolien en juf Gerda van de derde kleuterklas van BALU de winnaar. Van alle stemmen gingen er 86 publieksstemmen naar de tweede kleuterklas van juf Hilde van BALU.

De drie winnende klassen werden uitgenodigd voor een prijsuitreiking in de bib en kregen een boekenbon om hun klasbib aan te vullen. De kleuters en hun juffen waren super trots dat ze met hun werkje gewonnen hadden. “De klas van juf Gerda en juf Jolien werkten rond het boek 'Kikker is kikker'. De kinderen tekenden allemaal een kikker met hun eigen talent. Die kikkers brachten ze dan samen in een grote vijver”, vertelt juf Hilde van de tweede kleuterklas van Balu.

“Ik werkte met mijn klas rond het boekje 'Kikker is een held'. Wij maakten een werkje in 3D. De kleuters wilden alle personages uit het boek aan bod laten komen en ook het bootje in het verhaal. Maar de boot en de kikker moesten wel kunnen bewegen. Dus dat hebben we ook geprobeerd. Toen ik maandag het nieuws kreeg dat we de publiekswinnaar waren, was de reactie van mijn kleuters ook geweldig! Ze waren superfier! Blijkbaar hebben ze het thuis ook meteen verteld.”

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio