Vakantie

Op vakantie om...puppies te knuffelen

Print
Op vakantie om...puppies te knuffelen

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Nog een vakantiebestemming aan het zoeken? Dan kan je misschien eens een reisje plannen naar het Caribische eiland Providenciales. Daar kan je onder een stralende zon de hele dag...puppies knuffelen.

Tussen de palmbomen op Providenciales, een paradijselijk eiland dat onderdeel is van de Turks- en Caicoseilanden op de Antillen, staat hondenasiel Potcake Place. Geen toeristische attractie waar je grof geld moet voor betalen maar een organisatie die zwerfhonden op de Caraïben onderdak geeft.

De zogenaamde Potcake honden, een gemengd ras dat op de Caraïben vaak voorkomt, wordt door de organisatie opgevangen en getraind tot volwaardige huisdieren. En net daarbij spelen toeristen een cruciale rol. Vakantiegangers die in de buurt zijn, mogen de dieren een dagje mee uitnemen (of gewoon een uurtje lang knuffelen) om hun sociale vaardigheden te helpen verbeteren.

Word je verliefd op zo’n diertje? Geen probleem. Dan regelt het asiel een vliegtuig voor de hond en spreken ze de adoptiefamilies nog even aan op het vliegtuig. Van een win-winsituatie gesproken.

 

?? love w @potcakeplacek9rescue taken by @zachallia

Een bericht gedeeld door CHARLY JORDAN (@charlyjordan10) op

Niet te missen