Celebs

Iedereen wil op Meghan Markle lijken

Print
Iedereen wil op Meghan Markle lijken

Foto: REUTERS

De eerste officiële werkdag van Meghan Markle heeft zijn effect niet gemist: fashionista’s lopen storm voor de kledingstukken van de actrice en modelabels wrijven zich in de handen. Maar sommige vrouwen gaan zelfs nog een stapje verder en brengen een bezoekje aan de plastisch chirurg.

Afgelopen vrijdag nam de kersverse verloofde van prins Harry voor het eerst deel aan de officiële agenda van het Britse koningshuis. Markle koos voor de gelegenheid voor een beige rok met zwarte trui en een blauwe handtas van het Schotse merk Strathberry. Nog voor de prins en zijn verloofde hun bezoek aan Nottingham hadden afgerond, was de handtas volledig uitverkocht. In amper elf minuten tijd ging de handtas, die toch zo’n 560 euro kost, honderden keren over de toonbank, tot grote vreugde van het modehuis.

Iedereen wil op Meghan Markle lijken
Foto: AFP

Modehuizen blij

“We zijn erg blij dat de verloofde van prins Harry voor een handtas van Strathberry koos”, liet het Schotse label weten in een persmededeling. “Het was voor ons ook een verrassing dat de Amerikaanse actrice voor onze handtassen koos.” Wie de tas nog op de kop wil tikken, moet nog even wachten. “Door de grote vraag is de tas momenteel overal uitverkocht. Maar begin 2018 zal de voorraad overal weer aangevuld worden.”

Eerder liepen fans en bewonderaars ook al storm voor de witte jas die de brunette droeg op haar verlovingsaankondiging. De witte mantel van het Canadese label Line (prijskaartje ongeveer 525 euro) was in ongeveer 24 uur overal uitverkocht. Net als haar schoenen en groene jurkje.

Iedereen wil op Meghan Markle lijken
Foto: Photo News

Een stap verder

Maar voor sommige fans gaat het hebben van dezelfde handtas niet ver genoeg. Ook plastisch chirurgen merken op dat het ‘Meghan Markle effect” wel degelijk bestaat. “Van zodra prins Harry en Meghan Markle hun relatie naar buiten brachten, zagen we dat meer en meer vrouwen vroegen om een neuscorrectie”, zegt plastisch chirurg en expert David Cangello. “Nu Meghan volop in de spotlights staat, kijken vrouwen naar haar op. Ze zien een aantrekkelijke vrouw en willen maar wat graag op haar lijken met behulp van plastisch chirurgie.” Volgens Cangello is dat niet ongewoon. “Het komt wel vaker voor dat patiënten naar me toekomen met een foto van een wereldster met de vraag of ik hen dezelfde neus of oogleden kan geven.”

Niet te missen