EuroMillions League: Basketbalclub Oostende scoort meer dan dubbel zoveel punten als tegenstander

Print
EuroMillions League: Basketbalclub Oostende scoort meer dan dubbel zoveel punten als tegenstander

Foto: Rudy DECLERCK

Topper in de EuroMillions League. Althans, op papier. Leider Oostende kreeg in huis het nummer twee, Bergen, over de vloer. Wie een spannende partij verwachtte, kwam bedrogen uit. Oostende haalde het met overtuigende cijfers: 106-48. Zondagmiddag haalde Willebroek het nog van Leuven (90-86).

Oostende speelde een bijna perfecte match en Bergen kende een ware off-day. Zo kom je tot een onwaarschijnlijk verschil van 58 eenheden tussen de leider en zijn dichtste achtervolger. Vanaf de opworp vermorzelde Oostende zijn tegenstanders. Kuridza plaatste de twintiger bij 28-7 in de zevende minuut op het bord. Met een autoritair overwicht in de rebounds rolde de Oostendse machine over de blauwbloezen. Oostende scoorde uit alle hoeken en sloot bovendien zijn defensie subliem. In het derde kwart overschreed Myers zowel de grens van de veertig punten (59-19) als van de vijftig eenheden (73-23). Na de zestiger van Lambrecht bij 106-46 knaagde Tiby nog één korf van de megakloof weg.

Opvallend: de Oostendse korven kwamen van overal. Maar liefst zes spelers scoorden tien punten of meer. Even opvallend: de topschutter liep wel bij Bergen rond. Niemand bij Oostende deed beter dan Matt Tiby’s zeventien punten. Uiteraard blijft Oostende autoritair leider met tien overwinningen uit evenveel wedstrijden.

De laatste wedstrijd van de tiende speeldag werd zondagmiddag afgewerkt. Daarin haalde Willebroek het met klein verschil van Leuven (90-86).