Mode

Te koop: hoofddoek om te sporten

Print
Te koop: hoofddoek om te sporten

De Nike Pro Hijab of een islamitische hoofddoek om te sporten ligt eindelijk in de winkels. Sportmerk Nike kondigde de creatie in maart aan maar het duurde uiteindelijk nog negen maanden om het ontwerp in de winkel te brengen.

Nike is het eerste kledingmerk dat met een hijab, specifiek om te dragen tijdens het sporten, op de proppen komt. De Amerikaanse sportgigant erkent daarmee het probleem waarmee veel moslimvrouwen worstelen: de kledingvoorschriften van hun geloof en hun wil om te sporten.

De hijab, die vanaf 1 december in geselecteerde winkels en online te verkrijgen is, is zachter en lichter dan de traditionele versie en komt in verschillende maten. Daarbij werd ook rekening gehouden met de verschillende gezichtsvormen van vrouwen. Het merk gaat er prat op dat islamitische vrouwen van nu af aan kunnen sporten zonder afbreuk te doen aan de voorschriften van hun geloof.

De hijab is te koop vanaf 25 euro en is momenteel enkel verkrijgbaar in het zwart. In januari zouden er nieuwe kleuren gelanceerd worden.

Niet te missen