Thibau Nys pakt elfde zege bij de nieuwelingen in Hasselt, Jarno Bellens soleert naar zege bij junioren

Print
Thibau Nys pakt elfde zege bij de nieuwelingen in Hasselt, Jarno Bellens soleert naar zege bij junioren

Foto: rr

Jarno Bellens heeft de GP van Hasselt bij de junioren op zijn naam geschreven. De renner uit Heist-op-den-Berg reed in de slotronde weg van Ryan Cortjens en won solo. Maxim Dewulf mocht als derde ook mee op het podium. Bij de nieuwelingen pakte Thibau Nys zijn elfde zege van dit seizoen.

Een kopgroep van vier renners met Jarno Bellens, Ryan Cortjens, Maxim De Wulf en Arno Van den Broeck reed halverwege de wedstrijd weg. Een lekke band bij Van den Broeck reduceerde het viertal tot een trio. Later moest ook De Wulf voorin de rol lossen. In de slotronde liet Bellens Cortjens achter en begon aan een solo die reikte tot aan de finish.

“Ik probeerde altijd als eerste in de bochten te duiken”, zegt winnaar Bellens na afloop. “Vlak na de steile helling riep mijn moeder dat ik een gaatje had. Van dan af heb ik zo snel mogelijk gereden tot aan de finish.”

Fotofinish Tibau Nys

Bij de nieuwelingen pakte Thibau Nys zijn elfde zege van dit seizoen. Na een prangende spurt en een finishfoto haalde de renner van AA-Drink het nipt voor Lennert Belmans. Zeventien seconden later kwam Steijn Willemsen als derde over de finish.

In het Kapermolenpark in Hasselt nam Nys de snelste start. Een versnelling van Ward Huybs op de ‘Muur van Hasselt’ zorgde voor de eerste afscheiding. Huybs en Nys kregen het gezelschap van Lennert Belmans en Steijn Willemsen, maar bij de tweede passage op de steile loopstrook moest Huybs zijn inspanning bekopen.

In de slotronde moest ook Willemsen afhaken. In de sprint was Nys nipt sneller dan Belmans, al moest er wel een fotofinish duidelijkheid brengen. Willemsen vervolledigde het podium.