Kleuters Stippe Stap brengen brieven eigenhandig naar Sintbrievenbus

Print

Hoevenzavel

Genk - Wachten op een antwoord van de sint kan soms lang duren in deze drukke periode. De kleuters van Stippe Stap trekken hun veiligheidhesje aan en gaan dan maar zelf de sintbrievenbus zoeken.

Hij komt…hij komt… Het wachten duurt lang voor de 2- ,5-, 3- en 4-jarigen van BS Stippe Stap. De juffen hadden verhaaltjes verteld over het schoentje zetten. De kleuters begonnen massaal te tekenen, te kleuren en verlanglijstjes op te kleven. Hoe kwam dit nu zo snel mogelijk tot bij Sinterklaas?

In de klas had een juf verteld dat ze pas na het weekend de schoentjes gingen zetten voor de sint. Volgens de kleuters duurde dat veel te lang. De postbode kwam ter sprake en ook werd er over de brievenbus verteld. Op vrijdagnamiddag trokken de kleuters daarom op zoek naar de brievenbus van de sint die gesignaleerd was op de Hoevenzavellaan.

Vele brievenbussen werden bekeken, besproken en gekeurd. Maar bij de grote rode postbus met mijter bovenop, werd er luid gejuich gehoord en probeerden de kleine kinderhandjes eigenhandig de grote brieven in de Sint postbus te deponeren. De brieven zaten veilig in de sintbrievenbus en de kleuters waren zeer tevreden, want onderweg op zoek naar de juiste brievenbus werden ze getrakteerd door een plaatselijke herenkapper die voor elke kleuter een snoepje had.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio