Batterij altijd leeg door Facebook-app? Zo los je dat op

Print
Batterij altijd leeg door Facebook-app? Zo los je dat op

Foto: BELGAIMAGE

Doorheen de jaren heeft Facebook zijn app uitgebreid met functies die wel erg veel van je batterij verwachten. Denk maar aan video’s die automatisch beginnen af te spelen, locatiegebaseerde suggesties en automatische meldingen op je scherm. Ook de aparte Facebook Messenger-app heeft heel wat snufjes die je batterij verslinden.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want dankzij enkele eenvoudige ingreep kan je er al voor zorgen dat Facebook heel wat minder van je batterij verwacht. Al mag je dan ook helaas iets minder verwachten van je Facebook-app.

Geen likes meer

Zo kan je onder meer de mogelijkheid uitschakelen waar de app op zoek gaat naar je huidige locatie. Goed voor je batterij, goed voor je privacy, alleen zal je geen locatiegebaseerde suggesties, zoals restaurants of winkels, meer te zien krijgen op je app.

Voorts kan je de Facebook ook beletten om in de achtergrond gegevens te downloaden, zodat je niet in een handomdraai door je maandelijkse datalimiet ziet. Gebruikers met een Android-toestel kunnen daarvoor bovendein de ‘Databesparing’-functie raadplegen in de app. Tik daarvoor rechtsboven in je app, scroll naar beneden tot je ‘Databesparing’ tegenkomt.

Tot slot regenen er bij heel wat gebruikers vaak automatische meldingen over het scherm. Een nieuwe like? Een foto waarin je getagd bent? Een nieuw Messenger-bericht? Het geeft telkens een nieuwe pop-up op je scherm, waardoor je batterij sneller leegloopt dan je zelf wil. Als je meldingen uitschakelt en bovenstaande zaken enkel in je app gaat controleren, spaar je al gigantisch veel batterij.

Verwijderen

Geen zin om bovenstaande tips uit te zoeken? Dan kan je nog steeds kiezen voor de radicale oplossing: de app van je telefoon verwijderen. In de plaats daarvan kan je inloggen op de mobiele website van Facebook, geoptimaliseerd voor smartphone-gebruik. Een oplossing die heel wat minder van je batterij verwacht. Heel wat Android-gebruikers hebben trouwens ook de mogelijkheid om Facebook Lite-app te downloaden, gemaakt voor minder performante smartphones.