Zo reageren de Rode Duivels op de WK-loting, waarvan eentje met een grote zucht

Print
Zo reageren de Rode Duivels op de WK-loting, waarvan eentje met een grote zucht

Foto: rr

De Rode Duivels nemen het op het Wereldkampioenschap in Rusland komende zomer op tegen Engeland, Tunesië en Panama. De reacties van de Belgische spelers was overwegend positief, al werd er niet meteen diep ingegaan op de loting. De Rode Duivels lijken er simpelweg veel zin in te hebben. Buiten Jan Vertonghen dan. Die volgde de loting samen met Tottenham-ploegmaat Eric Dier en was allesbehalve opgezet met de loting van de Engelsen.

"Het is een zeer gunstige groep voor de Rode Duivels", reageert Christian Kabasele. "Al zal men rekening moeten houden moeten houden met Tunesië. Afrikaanse ploegen zijn altijd moeilijk te bespelen. Maar België en Engeland zijn duidelijk de twee favorieten." "We hebben geen enkel excuus om ons niet te kwalificeren", aldus Steven Defour. "We zullen met Engeland strijden om de eerste plaats."

"Kans op onderschatting"

"Engeland is mooi als tegenstander", zei Toby Alderweireld tijdens Sports Late Night. "Voor de neutrale voetbalfan zal dat altijd een leuke wedstrijd worden. Ook zij willen af van dat etiket van niet presteren op grote toernooien. Ze zullen gebrand zijn op een goede prestatie. "De andere twee landen zijn gevaarlijk want er is altijd de kans op onderschatting. We gaan ons goed moeten voorbereiden maar we moeten in staat zijn om deze groep te winnen."

"De volgorde van de wedstrijden lijkt me ideaal", aldus de Tottenham-verdediger. "Al mogen we niet gaan rekenen. Zo mag je niet op een voetbalveld komen. Winnen is het belangrijkste en we moeten er als team staan. Gaan voor die negen op negen. Over de afstanden moeten we niet klagen. Er zijn altijd betere scenario's, iedereen wil om de hoek voetballen. Maar twee à drie uur vliegen is oké."

De Rode Duivels verblijven tijdens het WK in Moskou. "Het belangrijkste is het oefenveld", zegt Alderweireld. "Niet het hotel. Mentaal is het wel belangrijk om de tijd te kunnen doden. Je bent lange tijd bij elkaar, maar we hebben wel een heel goede groep. Je moet afleiding zoeken. Cruciaal is een goede wifi, zodat je contact kan hebben met je familie. En een Playstation..."

Ook de Engelse spelers waren er snel bij om te reageren: