© Ella Bormans

Veel volk op Palestina-avond van Amnesty International Hasselt

29 november is door de VN uitgeroepen tot Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk. Uiteraard vindt Amnesty International het belangrijk om zo veel mogelijk mensen te informeren over de problematiek van de Palestijnen. Daarom organiseerde de Amnestygroep Hasselt op 29 november een infoavond over Palestina, in samenwerking met Palestina Solidariteit Hasselt.

Ella Bormans

De avond ging door in het ontmoetingscentrum Sint- Katarina. Er stonden twee sprekers op het programma. Anne Hendrickx, historica en vrijwilligster bij Palestina Solidariteit, getuigde over haar verblijf in Ramallah. Ze woonde en werkte daar twee jaar lang voor het Belgisch Agentschap voor Ontwikkelingssamenwerking. Tevens schetste ze de geschiedenis van het Palestijnse volk en de Israëlische bezetting. De tweede spreker was Majd Khalifeh, VRT-journalist en documentairemaker. Hij vertelde over de lange weg die hij heeft afgelegd van staatloze Palestijn tot Belg. Er was achteraf een signeersessie van zijn recente boek 'Herboren. Hier komt een nieuwe Belg'.

Er kwam veel volk opdagen op deze infoavond, zodat de zaal al snel goed gevuld was. Er werd met aandacht geluisterd naar beide sprekers, die op een zeer boeiende manier hun verhaal vertelden. Er was een info- en verkoopstand van Palestina Solidariteit. Amnesty International Hasselt had een schrijfstand ingericht, waar een brief of een steunkaartje kon geschreven worden voor twee Palestijnen die aangeklaagd worden omdat ze vreedzaam protesteren tegen de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever. Kortom: de twee sprekers maakten er een boeiende avond van, de talrijke opkomst was een warme steun voor de initiatiefnemers. Iedereen kan dus tevreden terugblikken op deze Palestina-avond.

www.amnesty-hasselt.bewww.facebook.com/AmnestyHasselt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio