Voormalige Hells Angel riskeert drie jaar cel voor wietplantages

Print
Voormalige Hells Angel riskeert drie jaar cel voor wietplantages

Illustratiebeeld. Foto: Tom Palmaers

Houthalen-Helchteren -

Een 48-jarige voormalige Hells Angel uit Houthalen-Helchteren is vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor de uitbouw van twee cannabisplantages. Dat gebeurde volgens het parket in januari 2015 in de Bosstraat en Rerum Novarumstraat in Houthalen-Helchteren. Er zijn respectievelijk 360 en 270 planten aangetroffen. De man verklaart niets met de feiten te maken te hebben.

Opvallend was dat bij een huiszoeking bij de voormalige Hells Angel 12.500 euro in biljetten van 500 euro aangetroffen werden in een droogkast. “Gekregen van de verzekering voor een geval van wateroverlast en de opbrengst van mijn frituur”, luidde het. Het openbaar ministerie aanziet hem als de organisator van de plantages en vraagt 3 jaar cel en 16.000 euro boete.

Nog op de beklaagdenbank zat de vriendin van de veertiger die hem zou geholpen hebben met het zoeken van panden. Ook zij zegt van niets te weten, maar riskeert 18 maanden cel. Nummer drie was een Lanakenaar van 49 die instond voor de levering van het materiaal. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak omdat er geen wettelijke basis was om hem te veroordelen voor zogenaamde voorbereidingshandelingen. Het parket ziet hem graag voor twee jaar achter de tralies.

Eenzelfde straf is gevorderd tegen de vierde beklaagde die afwezig was. Hij is de enige die op heterdaad betrapt werd nadat de politie hem aantrof op een plantage. In zijn jaszak zat een papier met een verwijzing naar het andere adres waar ook planten aangetroffen zijn. Daarnaast legde hij belastende verklaringen af over de drie andere verdachten.

Vonnis op 22 december.