Interieur

Het goedkoopste alternatief voor de kerstboom

Print
Het goedkoopste alternatief voor de kerstboom

Alternatieve kerstbomen zijn er al jaren (denk aan het torentje van boeken met een slinger lampjes errond of de boom met washi tape op de muur getekend), maar dit lijkt het jaar te worden van de kerstladder. Hij kost je niets, is milieubewust en scoort volop op sociale media.

“Als je géén ladder hebt met kerst, wie ben je dan eigenlijk?”, schreef de Britse krant Metro boven een verzameling foto’s van ladders vol versiering. Om maar te zeggen: de kerstladder is een volwaardig alternatief voor de boom. De voordelen: hij is gratis, want je hebt hem eigenlijk al in huis. Hij is duurzaam, want er moeten geen nieuwe bomen voor sneuvelen en er is geen schadelijke plastic voor nodig. Hij heeft met een beetje goede wil de vorm van een kerstboom én je kan er ballen en slingers in kwijt.

Inspiratie voor de kerstladder vind je -hoe kan het ook anders - op Instagram: de ladder openzetten en versieren met lampjes, slingers en ballen aan een touwtje, is de basisversie. Echte fanaten leggen nog losse planken tussen de sporten van de ladder die ook nog vol kerstspul en cadeaus kunnen. Een lichtjes versleten ladder van hout is iets fotogenieker dan een aluminium exemplaar vol verfspatten. Alleen wie de kerstvakantie dacht te benutten om eindelijk nog eens de plafonds te schilderen, haalt misschien toch beter een traditionele boom in huis.

 

Well..... This year I tried a new version of a Christmas Tree?? #ladderchristmastree #merrychristmas #nomess

Een bericht gedeeld door Richelle (@r1buitendyk) op

Niet te missen