Burgemeester sluit (tijdelijk) danstent Universal

Print
Hasselt -

Vrijdagmiddag heeft de Hasseltse politie de danstent Universal in de Badderijstraat tijdelijk gesloten. “De sluiting komt er op vraag van brandweer en politie nadat verschillende inbreuken tegen de brandveiligheid zijn genoteerd”, zegt burgemeester Nadja Vananroye (CD&V).

Vananroye benadrukt dat de sluiting niks te maken heeft met de incidenten die zich vorig weekend in die buurt afspeelden, waarbij een politieman gewond geraakte. “De uitbater bepaalt daardoor ook zelf wanneer zijn zaak weer open kan. Van zodra de tekorten weggewerkt zijn en brandweer en politie hun zegen hebben gegeven, kan de Universal terug open.”

Betrapt op roken

De sluiting is het gevolg van een recente gecoördineerde actie. Politie Limburg Regio Hoofdstad, de federale politie, de brandweer van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg en de sociale inspectiediensten voerden tijdens de openingsuren samen een controle uit in de dansgelegenheid.

“Tijdens die actie konden de aanwezige diensten meerdere inbreuken vaststellen op de wet rond de brandveiligheid. Zo werden onder andere de (nood)uitgangen niet duidelijk aangegeven, was er geen verplichte manuele alarminstallatie aanwezig, bleek een evacuatiedeur onvoldoende bruikbaar en waren er op het moment van de controle een 50-tal meer bezoekers dan toegelaten aanwezig in de zaak”, zegt burgemeester Nadja Vananroye. “Bovendien konden tegelijkertijd zo’n twintig bezoekers betrapt worden op roken. Moest een ongedoofde sigaret leiden tot een brand, bestaat er met al deze inbreuken een reëel gevaar voor de bezoekers. In het kader van de algemene veiligheid ben ik daarom genoodzaakt om de uitbaters een tijdelijke sluiting op te leggen.”

Bijkomende camera’s

Het stadsbestuur en politie Limburg Regio Hoofdstad hebben ook bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen in de omgeving. “Zo hebben we vandaag al een mobiele camera verplaatst naar de Badderijstraat. In de omgeving van het Dusartplein zullen we daarnaast een bijkomende camera plaatsen en bestaande exemplaren vervangen door nieuwe modellen met een nog hogere beeldkwaliteit en een ruimer zicht op de omgeving”, zegt korpschef Philip Pirard. “Daarmee verhogen we niet alleen het veiligheidsgevoel bij inwoners en bezoekers: een sterker cameranetwerk is voor de politie ook een nuttig middel in het oplossen van misdrijven in de buurt.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio