Uur aanschuiven op E314 door ongeval met 5 wagens

Print
Houthalen-Helchteren -

Op de E314 Lummen-Maasmechelen zijn vrijdagochtend vijf wagens tegen elkaar gebotst. Er vielen geen gewonden, maar het ongeval zorgde wel voor een lange file vanaf het klaverblad. De wachttijden liepen op tot één uur. Omstreeks 8.30 uur waren de wrakken van de rijweg verwijderd.

Op de rest van de Vlaamse wegen verloopt de ochtendspits wel normaal. Enkel in Brussel zijn er problemen op de buitenring.

De strooidiensten hebben in heel Vlaanderen zowat 1.000 ton zout gestrooid, zo zei het Agentschap Wegen en Verkeer eerder al op twitter. “De toestand op de weg is normaal met uitzondering in de Vlaamse Ardennen. Hier ligt de wegdektemperatuur nog onder nul. Het kan plaatselijk glad zijn.”

Door het winterweer is donderdagavond de drukste avondspits van 2017 op de Vlaamse snelwegen opgetekend. “Tot 21 uur waren er moeilijkheden, nadien is de toestand genormaliseerd en hebben we een normale nacht gehad. In West-Vlaanderen waren tot laat in de avond wel nog slippartijen, maar enkel met materiële schade”, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum..

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio