© Kris Rogiers

Wie wint Comedymania 2017? Dit voorspellen de finalisten zelf

Izzy, Koen Mekers, Frank Geelen, Tom Melotte en Andreas Thijs zijn helemaal klaar voor de finale zaterdagavond. Wie nog niet heeft kennisgemaakt me de kandidaten kan dat nog snel hieronder doen. En ze voorspellen ook nog even wie volgens hun met de overwinning naar huis gaat.

Christof Rutten/Joey Bougard

© Kris Rogiers

Izzy

“Ik heb drie jaar in Spanje als entertainer gewerkt in hotels,” zegt Ismail Kurnaz (26) uit Genk, aka Izzy. “In het Engels, Frans, Duits, Spaans… Ik ben een echte polyglot. Ik wilde die lijn doortrekken naar mijn eigen streek. Daarom doe ik mee aan Comedymania.” Of ie opnieuw zijn pens gaat tonen? “Zeker, ik ben een trotse dikke, het tegenovergestelde van het maatschappelijke ideaalbeeld.” Hij zet zichzelf op 1: “Ik ben de zwarte eend tussen de witte: ik ben anders dan de rest.”

Pronostiek

1. Izzy

2. Frank Geelen

3. Tom Melotte

© Kris Rogiers

Koen Mekers

Koen Mekers (26, Sint-Truiden) geraakte er in 2015 nét niet door, maar nu zit ie wel bij de finalisten. “Ik heb met coach Bas Birker aan de vlotheid zitten schaven en de denkstappen in mijn moppen: ik sloeg wel eens een stap over zodat het publiek niet kon volgen. Ik denk dat ik nu rustiger op het podium ga staan. Een eigen stijl benoemen is nog te vroeg, maar ik observeer de dingen vanuit mezelf en wat grappig is, daar doe ik iets mee.”

Pronostiek

1. Tom Melotte

2. Frank Geelen

3. Andreas Thijs

© Kris Rogiers

Frank Geelen

Frank Geelen (39, Bocholt, 1m48) geeft les hout in Maaseik en heeft een frituur in Tongerlo. “Rik Bosmans, die vorige keer finalist was, heeft me eens gevraagd om comedy te komen doen. De eerste keer viel goed mee en sindsdien heb ik zo’n tien keer op een podium gestaan. Voor de finale is mijn set wel helemaal anders.”Zenuwen? “O jawel. Bij de voorronde was het koppijn, buikpijn én aan de schijt. Maar als ik dat podium afkom, weet ik weer waarom ik het doe.”

Pronostiek

1. Tom Melotte

2. Frank Geelen

3. Andreas Thijs

© Kris Rogiers

Tom Melotte

Ooit deed Tom Melotte (37, Hasselt, leraar wiskunde) mee aan Limbomania met Question Mark. Een jaar geleden begon hij aan comedy, in zijn ietwat cabaretachtige stijl. “Ik ben fan van langere shows van Wim Helsen, Herman Finkers en Micha Wertheim. Ik probeer ook altijd iets met een liedje want ik merk dat een grap met rijm soms beter werkt. Ik probeer mensen op het verkeerde been te zetten zodat er twijfel ontstaat: wat is serieus en wat niet?”

Pronostiek

1. Frank Geelen

2. Tom Melotte

3. Izzy

© Kris Rogiers

Andreas Thijs

Vlotte salesjongen Andreas (25, Bocholt) kreeg net als dorpsgenoot Frank Geelen een duwtje in de rug. “Ik doe sowieso graag mensen lachen en heb zelf in het jeugdhuis tal van comedyavonden georganiseerd.” De finale wordt pas zijn zesde optreden. “Totaal anders dan de voorronde, bijna allemaal nieuw materiaal. Door de coaching heb ik geleerd dat mensen je anders zien dan dat je jezelf ziet. Ik heb mezelf dus beter leren kennen. En ik blijf constant sleutelen.”

Pronostiek

1. Frank Geelen

2. Tom Melotte

3. Andreas Thijs