© Kim Nijs/Lies Gaethofs/Kris Rogiers

Maak hier een laatste keer kennis met de kandidaten

Finalisten Limbomania, DJ-Mania en Comedymania zijn klaar voor de laatste veldslag

James Brown zong dat ‘thisa mans world’ is. Nou: dat blijkt nog altijd zo. Slechts één jongedame is zaterdag present op alle finales van Comedymania, DJ-Mania en Limbomania samen. De kans op grensoverschrijdend gedrag slinkt daarmee behoorlijk in de backstage. Het is makkers, maten, mania’s. Veegt ILA al dat mannelijke testosteron op een hoopje? Eerlijk? Geen flauw idee.

Christof Rutten

Als we de pronostieken van de finalisten mogen geloven, gaat het er bij Comedymania om spannen tussen ukelelebard Tom Melotte en frituurdwerg Frank Geelen. Opvallend is het geloof bij de dj’s dat Timmerman de beker mee naar huis, met de hete adem van DJ Berre in zijn nek en iets verderop - met z’n 18 lentes de benjamin van de hele bende - Bearsome. Bij de bands ligt Fornet duidelijk op kop in de pronostieken, gevolgd door Cleopatrick en een gedeelde derde plaats voor ILA en Murphy. Alleen morgen weten we zeker op de peilingen in de pop beter zijn dan die in de politiek.

Het beste van 2015

Limbomania en co is meer dan de nieuwe lichting, er is ook elk jaar een terugblik. Yannick Noben die in 2015 Comedymania won speelt een set na de vijf finalisten van nu. U leest een groot interview met de man morgen in de Plus van onze weekendkrant. Verder zal ook Bas Birker gehakt maken van wie door de mand valt én uw stoeltjes opwarmen met z’n Hollandse humor.

Nadat de laatste dj van DJ-Mania zijn setje heeft gedraaid, bouwen Kijumba & Gewelt en Limbomaniawinnaar 2015 Universe nog een feestje. En in de Club komt de compleet geschifte bende van Radio Topkaas langs, u welbekend van de schuimparties op Pukkelpop.

Vidé met slagroom, vlaai met samoeraisaus. Oftewel, wanneer gebeurt wat?

Enkele belangrijke tijdstippen die u moet aanvinken. Om 19 uur start Limbomania. Om 19.30 uur begint Comedy Mania en DJ-Mania trapt af vanaf 21.30 uur.

De prijsuitreikingen vinden plaats om middernacht (Comedymania), 1.15 uur (Limbomania) en 2.30 uur (DJ Mania). Er is ook in elke categorie een publieksprijs. Daarmee beloon je niet alleen je favoriete band, dj of comedian met hun eigen gewicht in bier, maar ook jezelf. NU dus vidé met slagroom en vlaai met klodders samoerai beginnen te vreten.

Win de laatste vijf duotickets

De voorverkoop van de finale loopt als een trein. Wie nog gratis wil gaan mailt vandaag tussen 10.30 uur en 11.00 uur naar jo@muziekodroom.be met vermelding HBVL – Gratis naar Limbomania en uw gegevens. De winnaars krijgen vandaag nog een seintje.

Maak hier kennis met de kandidaten van Limbomania en ontdek hun pronostiek

Maak hier kennis met de kandidaten van DJ Mania en ontdek hun pronostiek

Maak hier kennis met de kandidaten van Comedymania en ontdek hun pronostiek