Dagverzorgingscentrum ‘t Binnenhof viert eerste verjaardag

Print
Landen - Het personeel en de bezoekers van DVC ’t Binnenhof vierden op 29 november de eerste verjaardag van het dagverzorgingscentrum. Een jaar geleden verwelkomde ’t Binnenhof de eerste gasten: stuk voor stuk 65-plussers die thuis willen blijven wonen, maar toch willen genieten van het gezelschap van leeftijdsgenoten of enige mate van ondersteuning nodig hebben. De bezoekers werden voor deze eerste verjaardag getrakteerd op een receptie en een feestelijke taart.

Brenda Ladangh, DVC-verantwoordelijke: “Op een jaar tijd is er al heel wat veranderd. We hebben er niet alleen heel wat nieuwe bezoekers bij, maar ook een eigen vervoerbusje, extra personeel en huishond Mimi. Maar we hebben nog groeimarge. De eerste stap naar het dagverzorgingscentrum is meestal de moeilijkste omdat ze niet weten wat ze moeten verwachten. Daarom bieden we nieuwkomers de kans om een dag gratis te komen proeven van onze werking. Onze ‘alles mag, niets moet’-visie wordt gewaardeerd. We bieden dagelijks meerdere activiteiten aan, maar verplichten niemand om deel te nemen. Gewoon de krant lezen of een babbeltje slaan, moet ook kunnen.”

Eddy Vandenbosch, OCMW-voorzitter: “De hedendaagse senioren willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken, hebben ze soms extra ondersteuning nodig van familie of hulp aan huis. Hoewel er al een ruim aanbod aan thuisdiensten was, had Landen toch nood aan een plaats waar thuiswonende ouderen overdag terecht kunnen. Daarom besloten we op woonzorgcampus Oleyck een dagverzorgingscentrum in te richten. In ’t Binnenhof kunnen ze van maandag tot vrijdag terecht voor verzorging, een warme maaltijd en activiteiten. Samen met familie en andere zorgpartners wordt gezocht naar een oplossing op maat waar iedereen zich goed bij voelt.”

Op deze eerste verjaardag werden de resultaten van een tevredenheidsmeting bij de klanten bekend gemaakt. Uit de bevraging blijkt dat ze vooral de betrokkenheid van het personeel, de variatie in het activiteitenprogramma, de sfeervolle inrichting en het aangepast vervoer bij DVC ’t Binnenhof kunnen smaken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio