Mode

Dit waren de populairste modetrends van het voorbije jaar

Print
Dit waren de populairste modetrends van het voorbije jaar
Hoewel het jaar 2017 nog één maand te gaan heeft, is de tijd van lijstjes en overzichten weer aangebroken. De Britse modezoeksite Lyst analyseerde meer dan honderd miljoen zoektermen van zo’n tachtig miljoen online shoppers en kwamen tot een lijst met de populairste mode van de afgelopen maanden.

Twee trends komen duidelijk naar voor: we kozen massaal voor grote merken en logo’s. Hoe zichtbaarder, hoe hipper. Online shoppers waren ook benieuwd naar kledij met feministische statements, opgewaardeerde streetwear en power suits.

Allemaal Gucci

Het Italiaanse modemerk Gucci was in het begin van het jaar het populairste merk ter wereld en dat heeft een invloed op de top tien van meest gezochte modestuks. Er werd massaal informatie verzameld over T-shirts met het logo van het label. Ook riemen met de dubbele ‘GG’, die staan voor Guccio Gucci, waren immens populair in 2017 en staan op nummer twee in de ranglijst.

En Balenciaga…

Momenteel is Gucci niet langer het populairste merk ter wereld. Het moest plaatsruimen voor het Franse Balenciaga, dat truien op de markt bracht met de merknaam. Die waren zeer gegeerd bij online shoppers, zo blijkt uit de cijfers van Lyst. Het item sluit de top drie van de favoriete stukken van het afgelopen jaar. Bekijk hieronder de volledige top tien.

1. Het Gucci shirt met logo, gedragen door Emily Ratajkowski, Rihanna, Rosie Huntington-Whiteley, Hailey Baldwin en Sofia Richie om er maar een paar op te noemen

 

2. De logoriem van Gucci, rond het middel van Rosie Huntington-Whiteley en veel meer sterren

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw) op


3. De Balenciaga trui, in de kast van onder andere Kylie Jenner

 

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op


4. Handtassen van Cult Gaia, met beroemde fans onder wie actrice Michelle Williams

 

Een bericht gedeeld door CULT GAIA (@cultgaia) op


5. Badmode van Lisa Marie Fernandez, gedragen door onder meer Kendall Jenner


6. Zonnebril van Le Specs x Adam Selman Lolita
, gedragen door onder meer Gigi Hadid en zoë Kravitz


7. De Puff Sleeve Dress van Rejina Pyo, in het bezit van menig modeblogster
 


8. Jeans met patchwork
, gezien bij Bella Hadid, Lily Rose Depp en Selena Gomez


9. Het T-shirt met print van een croissant van Ganni, in de garderobe van menig gerespecteerde modeblogsterCroissant 10. De vrouwelijke, mouwloze tops van Caroline Constas, met onder meer actrice Sarah Jessica Parker als grote fan

Vaarwel skinny

Verder toont het trendrapport aan dat de zogenaamde ‘Mom’ jeans en rechte jeansbroeken populairder werden dan de o zo vertrouwde skinny jeans en dat we investeerden kleur met rood, roze en geel als topfavorieten. Qua patronen mochten het dan weer vooral ruitjes zijn. Bij een analyse van maand tot maand, blijkt dat we in april en masse zijn gevallen voor oorbellen met een flosje. Een maand eerder waren de Puma sneakers van Fenty, ontworpen door Rihanna, hét van het. De zangeres was in 2017 ook de meest invloedrijke popster. Haar outfits genereerden miljoenen zoekopdrachten.

Bekijk hier het volledige ‘Year in Fashion’ trendrapport van Lyst

Niet te missen