Interieur

Ikea wil winkels openen in het centrum van de stad

Print
Ikea wil winkels openen in het centrum van de stad

Ikea denkt na over nieuwe concepten om een antwoord te bieden op de stedelijke en digitale wereld. Eén van de ideeën is het openen van kleine of grote winkels in het stadscentrum in plaats van warenhuizen langs grote wegen.

“We willen heel graag het stadscentrum veroveren en testen volop nieuwe formats waarmee we dat kunnen doen ”, zegt Jesper Brodin, sinds september CEO van Ikea. Dit jaar opende de groep rond Ikea een keukenshowroom in Stockholm, een beddenwinkel in Madrid en een volledige Ikea in Hamburg. Er werd geëxperimenteerd met pop-ups in belangrijke centra en er zijn plannen voor volledige showrooms in Londen en Kopenhagen tegen 2020.

“Hoe kunnen we klanten die in het centrum van een stad wonen beter bedienen?”, aldus Brodin. “We zijn nu aan het testen met keukens, bedden, woonkamers, het hele assortiment en delen van het assortiment. Dat is wat we de komende jaren gaan doen: het menu samenstellen voor Ikea in het centrum van steden.” Kleinere winkels in het centrum van en stad kunnen bijvoorbeeld ook dienst doen als afhaalpunt voor online bestellingen.

In België zijn voorlopig nog geen concrete plannen. “Hier zijn we zover nog niet. Maar we kijken wel vol belangstelling naar wat er internationaal gebeurt”, laat Ikea weten in een reactie aan VTM Nieuws.

.

Niet te missen