Zwaargewonde na hevige brand in vakantiepark het Blauwe Meer in Lommel

Print
Lommel - Bij de gasontploffing en brand op het vakantiepark het Blauwe Meer in Lommel viel een zwaargewonde. Tijdens werken heeft een graafmachine een gasleiding over getrokken, waarna de brand ontstond. Daarbij liep een voorbijganger, die met de man in de graafmachine aan het praten was, door de steekvlam brandwonden in het gezicht op. De hulpdiensten brachten de persoon over naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek.

Het incident deed zich woensdag rond 10.45 uur voor. Het vuur verspreidde zich razendsnel in een blok vakantieverblijven. De brandweer riep onmiddellijk de versterking in van andere Limburgse korpsen om bluswater aan te voeren. Rond de middag hadden de brandweermannen het vuur onder controle. De brand veroorzaakte een grote rookpluim, waardoor omwonenden de raad kregen om ramen en deuren gesloten te houden.

Uiteindelijk raakten acht vakantieappartementen beschadigd. De verblijven zijn tijdelijk onbewoonbaar. In de getroffen woonsten verbleven veelal Oost-Europese arbeiders. In totaal ging het om minstens 32 personen. Die zullen een ander onderkomen op het domein krijgen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio