Mode

Is dit de ultieme truc om ladders in je nylonkous te voorkomen?

Print
Is dit de ultieme truc om ladders in je nylonkous te voorkomen?

Foto: ss

De meeste vrouwen kennen het wel. Je hebt net een nieuw paar nylonkousen gekocht, trekt ze voor de eerste keer aan en… daar is die eerste ladder al. Nu de winter in aantocht is, zullen er ongetwijfeld meerdere paren sneuvelen. Daarom heeft styliste Denise Caldwell haar manier gedeeld om die vervelende ladders te voorkomen.

Haar trucje is even bizar als simpel. Je maakt de nylonkousen nat, steekt ze in een plastic zakje en laat ze zo een nachtje rusten in het vriesvak. De volgende dag laat je ze ontvriezen en drogen, en kan je ze voor de eerste keer zorgeloos aantrekken.

“Je nylonkousen bevriezen is een budgetvriendelijke manier om ze langer in perfecte staat en zonder verlies van kleur te kunnen dragen”, aldus Caldwell.

Het bevriezen van je panty’s is een vorm van cryogene behandeling waarbij temperaturen onder het vriespunt de moleculen in de stof sterker maken. Het idee is dat wanneer de panty’s weer op kamertemperatuur worden gebracht, de moleculen zichzelf herschikken. Dat zou het materiaal consistenter maken en het aantal zwakke plekken verminderen.

Bovendien zou je de panty’s slechts één keer moeten invriezen. Misschien wel het proberen waard. Baat het niet, dan schaadt het niet zeker?

Niet te missen