Beauty

Deze jonge vrouw met Down wil Miss USA worden

Print
Deze jonge vrouw met Down wil  Miss USA worden

Foto: Instagram

Voor het eerst heeft er in de VS een vrouw met het syndroom van Down deelgenomen aan een voorronde van de Miss USA-verkiezing. De 22-jarige Mikayla Holmgren kwam afgelopen weekend op in de staat Minnesota. "Ik ben er heel goed in, want het is mijn passie", vertelde ze in een interview met het lokale tv-station.

Mikayla Holmgren heeft net zoals haar landgenotes die deelnemen aan missverkiezingen torenhoge ambities om ooit Miss USA te worden. Er is alleen één verschil, de 22-jarige schone heeft het syndroom van Down. Ze is daarmee officieel de eerste ooit met die afwijking die deelneemt aan de voorverkiezingen voor Miss USA. Holmgren is daarmee niet aan haar proefstuk toe. Eerder werd ze Miss Minnesota Junior Miss Amazing in 2015 en ze vertegewoordigde haar staat op de Junior Miss Amazing-verkiezing in Los Angeles.

"Iedereen die vijf minuten in haar gezelschap doorbrengt, begrijpt dat zij de juiste persoon is om als eerste haar gemeenschap te vertegenwoordigen, die mensen die ernaar snakken om zichzelf zulke dingen te zien doen", zegt Denise Wallace, directeur van het event. 

Bron van inspiratie

Het was dan wel haar collega Kalie Wright die met het kroontje naar huis mocht, ook Holmgren moest niet met lege handen de wedstrijd verlaten. Zo kreeg ze de Spirit of Miss USA Award en de Director’s Award. Miss USA zal ze dus niet meteen worden, want enkel de eerste wordt afgevaardigd naar de finale. Maar ze heeft in elk geval wel een grote groep mensen hoop gegeven en ze is vast van plan anderen te blijven inspireren. 

 

Niet te missen