Uitbreiding op til bij Passwerk: minstens vijftien extra medewerkers en nieuw filiaal

Print
Uitbreiding op til bij Passwerk: minstens vijftien extra medewerkers en nieuw filiaal

Zaakvoerder Nico De Cleen. Foto: Fred Debrock

Hasselt -

Passwerk, een cvba met sociaal oogmerk die IT-diensten zoals softwaretesten en quality assurance uitvoert en daarvoor uitsluitend medewerkers met autisme in dienst heeft, wordt dit najaar tien jaar oud en is volgens de directie opnieuw aan uitbreiding toe. Momenteel zijn er een zeventigtal medewerkers met autisme - vooral mannen - aan de slag vanuit de vestigingen in Antwerpen en Hasselt, volgend jaar komen er daar minstens vijftien bij en het bedrijf wil vervolgens ook een filiaal openen in West-Vlaanderen.

Passwerk ontstond tien jaar geleden op basis van voorbeelden uit Nederland en Denemarken en is door de jaren heen gestaag gegroeid. “We begeleiden nu op onze beurt initiatieven uit Duitsland, Canada en de Filipijnen die iets soortgelijks willen doen in hun land”, zegt commercieel directeur Dirk Rombaut. “Hoewel 95 procent van het werk zich afspeelt op locatie bij klanten en niet in een door ons gecontroleerde werkomgeving, is er een perfecte match tussen de jobinhoud en het profiel van onze medewerkers. Mensen met autisme hebben veel oog voor detail en gaan erg analyserend te werk, dat is in dit geval erg belangrijk. Het gaat voor alle duidelijkheid om mensen met een normale tot hoge begaafdheid.”

De medewerkers krijgen tijdens hun hele loopbaan jobcoaching aangeboden en ook klanten worden voorbereid op hun komst. “Dat systeem werkt, zo getuigen onze klanten”, aldus Rombaut. “Ze zijn er allemaal erg enthousiast over en aangezien onze naam op die manier steeds bekender wordt in de sector, kunnen we blijven groeien.” Vorig jaar opende nog de twee vestiging in Hasselt - na Antwerpen - en daar zou binnenkort dus ook West-Vlaanderen aan worden toegevoegd.