Celebs

Prins Harry kondigt verloving aan met actrice Meghan Markle

Print

De Britse prins Harry is verloofd met ‘Suits’-actrice Meghan Markle. Dat heeft de koninklijke familie officieel bevestigd. De twee laten er geen gras over groeien, want het huwelijk zal in het voorjaar van 2018 plaatsvinden.

De geruchten, die al een hele tijd de ronde doen, blijken dus te kloppen. De actrice en de prins gaan trouwen. “Zijn koninklijke hoogheid prins Harry en juffrouw Markle hebben zich eerder deze maand verloofd in Londen”, zo schrijft het paleis in een officieel persbericht. De families van de twee waren al op de hoogte. “Verdere details over de verbintenis zullen volgen.”

(De tekst gaat verder onder de bekendmaking.)

 

Een opmerkelijke verbintenis, want Markle is een Amerikaanse actrice, die vooral bekend is door haar vaste rol als Rachel Zane in de populaire advocatenserie ‘Suits’. Die job heeft ze echter een tijdje geleden opgezegd, om meer bij haar grote liefde te kunnen zijn. Ook haar huis in Toronto wisselde ze al in voor Nottingham Cottage in Kensington Palace.

LEES OOK. Meghan Markle, van 'gescheiden Amerikaanse actrice' tot Britse royalty

LEES OOK. Prins Harry: van controversieel partybeest tot geëngageerde bruidegom

Prins Harry kondigt verloving aan met actrice Meghan Markle
Foto: AP

Na één jaar al verloofd

Prins Harry was eerder in een officiële relatie met Chelsy Davy en Cressida Bonas. Markle trouwde in 2011 al met filmproducent Trevor Engelson, maar het koppel ging uit elkaar in 2013. In 2016 vonden prins Harry en Meghan Markle de liefde bij elkaar.

“We waren zes maanden aan het daten voordat het in het nieuws kwam”, vertelde de actrice in een interview met Vanity Fair. “Al die tijd heb ik gewerkt. Het enige wat is veranderd, is hoe mensen naar mij kijken. Aan mij is niets veranderd. Maar we zijn gelukkig. Persoonlijk hou ik echt zielsveel van een mooi liefdesverhaal zoals het mijne.”

Eind 2016 kwam hun relatie voor het eerst in de schijnwerpers. De twee werden samen gespot in Toronto, waar Markle al een tijd woonde en waar prins Harry aanwezig was bij de lancering van de Invictus Games. Eerst wilde het Britse koningshuis niet reageren, maar nadien bevestigden ze het nieuws met een bericht vanuit prins Harry, die zich zorgen maakte om de veiligheid van zijn vriendin.

Hoogdagen

In Groot-Brittannië zijn het hoogdagen voor het koningshuis en zijn fans. Kate Middleton en Harry’s broer William verwachten hun derde kindje en nu komt er dus ook een huwelijk aan.

Niet te missen