Black Friday-stunt van Media Markt gaat de mist in

Print
Black Friday-stunt van Media Markt gaat de mist in

Black Friday is voor een aantal klanten van Media Markt echt een zwarte dag geworden. Ze bestelden én betaalden een MacBook Pro die de elektroketen met fikse korting verkocht, om dan in de winkel te horen dat er toch geen exemplaar voor hen was.

“De stock was uitgeput, maar ze bleven maar bestellingen aanvaarden”, zegt Tycho Van Malderghem uit het Oost-Vlaamse Kluisbergen, een van de gedupeerden. Hij betaalde 1.999 euro voor een Apple MacBook Pro. Het gaat dan wel om het model van 2016, nieuw kost de laptop volgens de folder nog ­altijd 2.746 euro. “Op donderdag had ik al gebeld naar de winkel in Kortrijk, daar waren er volgens de mevrouw zes stuks op voorraad. Ik was er voor de opening om 10 uur, maar alle computers bleken al online besteld. De keten kan het geld wel terugstorten, maar ik wil mijn computer”, zegt Tycho.

Bij Media Markt zeggen ze aan een oplossing te werken. “Het is jammer dat dit is voorgevallen”, zegt woordvoerster Janick De Saedeleer. “Het systeem kon niet volgen en hield geen rekening met de reeds verkochte exemplaren. Hoeveel gedupeerden er zijn, kan de keten pas vandaag achterhalen. Maar Media Markt belooft wel elke klant te contacteren met een oplossing. “Geef ons een week de tijd”, zegt De Saedeleer.