Seks & Relaties

Meer matches op Tinder? Zet dit eens in je datingprofiel

Print
Meer matches op Tinder? Zet dit eens in je datingprofiel

Foto: Shutterstock

Met zoveel mensen die op zoek zijn naar de liefde via datingapps, wordt het steeds moeilijker om eruit te springen en meer matches binnen te halen. Uit een onderzoek van Zoosk blijkt nu echter dat er één iets in het bijzonder is dat je meer swipes naar rechts oplevert, namelijk eten. Als je in je profiel daar iets over vermeldt, maakt het je vreemd genoeg flink populairder.

Ga je op zoek naar een nieuwe liefde via een datingapp, dan vermeld je best iets over eten in je profiel. Tot die conclusie kwam Zoosk nadat het meer dan 3,7 miljoen profielen en 364 miljoen eerste berichten had gescand. Mensen de iets voedingsgerelateerd in hun profiel hadden gezet, bleken veel meer kans te maken op respons. "Over het algemeen leverde gelijk welke vermelding van eten meer resultaten op als het gaat over inkomende berichtjes", klinkt het.

Blijkbaar maakt praten over eten je dus aantrekkelijker en daar stopt het niet."Sommige voedingsmiddelen zoals guacamole, aardappelen en chocolade maken zelfs dat diegene die ze in hun profiel opnemen gemiddeld 100 procent meer berichten krijgen", meldt Zoosk. "Toch zijn er ook enkele uitzonderingen, zo zwijg je beter over gefrituurde kip, want dat levert 15 procent minder berichten op."

Vegetariërs en veganisten

Niet enkel het vermelden van guacamole of chocolade levert succes op, wie simpelweg de term foodie gebruikt, heeft 82 procent meer kans op berichtjes. Wie het woordje kok vermeldt, 26 procent meer. Opvallend genoeg doen ook vegetariërs en veganisten het goed op datingapps. Terwijl ze volgens Zoosk in 2015 nog 100 procent minder kans maakten op berichten, genereren ze nu meer succes dan gemiddeld.

Deze voedingsmiddelen leveren het meeste respons op:

Guacamole: 144 procent
Aardappelen: 101 procent
Chocolade: 100 procent
Salade: 97 procent
Sushi: 93 procent 
Avocado: 91 procent
Pasta: 75 procent
Kaas: 75 procent
Taart: 72 procent
Burgers: 68 procent
Banaan: 66 procent
Koekjes: 64 procent
IJs: 62 procent
Frietjes: 61 procent
Zeevruchten: 61 procent

 

Niet te missen