Seks & Relaties

Wil je graag een relatie die blijft duren? Expert stelt deze eenvoudige tip voor

Print
Wil je graag een relatie die blijft duren? Expert stelt deze eenvoudige tip voor

Foto: Shutterstock

Niet de vele verrassingen die jullie elkaar geven of de vele tripjes die jullie samen maken zorgen ervoor dat de liefde eeuwig blijft duren. Of dat is toch de mening van succesauteur Mark Manson. Volgens hem zijn het net de saaie dingen die je samen doet die maken dat de lange relatie standhoudt.

Mark Manson is onder meer de auteur van de besteseller 'The Subtle Art of Not Giving a F**k' en een van de bekendste bloggers wereldwijd. Hij heeft er zijn handelsmerk van gemaakt om de zaken net dat ietsje anders te belichten en schotelt daarbij vaak de rauwe werkelijkheid voor aan zijn lezers. Het hoeft dus ook niet te verbazen dat hij een eigenzinnige kijk heeft op de liefde en meer bepaald langdurige relaties.

"Ik ben van mening dat een relatie zo saai mogelijk moet zijn. Dat klinkt misschien heel vreemd, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar een 80-jarig koppel dat al 60 jaar samen is, de reden waarom ze 60 jaar samen zijn, is niet omdat ze al die privéjets hebben genomen en gekke vakanties hadden", vertelt Manson in een interview met Business Insider. "Het is omdat ze in staat waren om samen saai te zijn. Ze waren in staat om jaar in jaar uit thuis te zitten, over dezelfde saaie onderwerpen te praten, tv te kijken, films te kijken, eten te maken en dat ging allemaal prima. Er was niets opwindend, er werd niets opgeblazen, er waren geen grote drama's of servies dat door de kamer vloog."

Saaiheid is oké

"Het is belangrijk dat mensen dat begrijpen denk ik, zeker vandaag de dag. We willen allemaal vooral niet saai zijn en interessante mensen zijn met interessante levens, maar het probleem is dat dat in veel gevallen conflicteert met wat een relatie net goed maakt. Wat van jou een interessante en complexe persoon maakt, zorgt er net voor dat je op romantisch vlak een verschrikkelijk persoon bent om mee samen te zijn. We moeten de saaiheid in onze levens daarom net meer cultiveren en saaiheid moet terug oké zijn. Het moet als iets goed gezien worden, zeker als het op relaties aankomt."

Het is natuurlijk maar de mening van één expert, maar wel een boeiende invalshoek en het klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren van koppels die liever gewoon thuisblijven en Netflix kijken. Samen eens een hele zomer voor de tv hangen, het is misschien eens iets anders dan de wereld af te reizen. Zou jij het proberen?

 

Niet te missen