Seks & Relaties

Eén op drie jonge vrouwen heeft haar partner ooit bedrogen, vooral om deze reden

Print
Eén op drie jonge vrouwen heeft haar partner ooit bedrogen, vooral om deze reden

Het zou een vraag kunnen zijn in ‘De Slimste Mens’: weet jij hoeveel procent van de jonge vrouwen hun partner al eens ontrouw was? Het antwoord: 33 procent, zo blijkt uit een enquête van het tijdschrift Flair bij 2.231 Vlaamse en Waalse vrouwen tussen 18 en 35 jaar.

27 procent van de ondervraagde vrouwen ging daarbij all the way, in de andere gevallen gaat het over een online affaire, tongzoenen en ‘ongepast gefriemel onder de gordel’, schrijft Flair. Omgekeerd zegt 55 procent van de ondervraagde vrouwen zeker te weten of sterke vermoedens te hebben dat haar (ex-)partner ooit is vreemdgegaan.

72 procent van de vrouwen die ooit een scheve schaats reed, deed dat niet uit pure lust, maar uit verliefdheid. Meestal gebeurde dit als hun relatie al langer dan vijf jaar duurde. In 86 procent van de gevallen ging het ook niet om een impulsieve avond, maar om de affaire tussen de zes maanden en de vijf jaar. Vooral de spanning, de verliefdheid en het gevoel dat ze weer bemind worden, doen vrouwen overstag gaan. 43 procent vindt zelfs dat haar partner de affaire had kunnen voorkomen.

‘De Grote Ontrouwenquête’ met nog meer resultaten over jonge vrouwen en ontrouw verschijnt op dinsdag 28 november bij Flair.

Niet te missen