Man in de cel na verdacht overlijden van peuter Elly (2,5): “Ik ga je missen, mijn poppemie, waak goed over je broertje van daarboven”

Print
Man in de cel na verdacht overlijden van peuter Elly (2,5): “Ik ga je missen, mijn poppemie, waak goed over je broertje van daarboven”

Foto: Shutterstock/RR.

Het gerecht heeft een man uit Menen opgepakt, na het overlijden van een peutertje in het ziekenhuis. Uit de autopsie bleek dat de kleine Elly B. (2,5) thuis ernstige ­verwondingen had opgelopen. De ­opgepakte man is de nieuwe partner van haar moeder.

Afgelopen maandag ­belde de mama van het meisje in paniek de hulpdiensten: Elly was volgens haar plots in elkaar gezakt. In het ziekenhuis zagen dokters onmiddellijk dat het ernstig was. Elly werd geopereerd en overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Gent, waar ze gespecialiseerde hulp kreeg. De daaropvolgende uren verslechterde haar toestand, ondanks een tweede ingreep. Het is in het ziekenhuis in Gent dat de peuter woensdag aan haar verwondingen is overleden. Volgens de oma van het meisje, had Elly B. verschillende ­ernstige verwondingen in de buik.

“Ik ga je missen, mijn poppemie”, zo schreef haar moeder woensdagavond op Facebook. “Slaap zacht, en waak goed over je broertje van daarboven.”

Nieuwe partner

De vrouw leefde gescheiden van de vader van het meisje. Ook zij werd verhoord. De man die nu is aangehouden, is haar nieuwe partner. “Er is een verdachte aangehouden, en opgepakt”, bevestigt Karlien Ververken van het West-Vlaamse parket. Ze wil geen details kwijt over zijn identiteit. “Na het overlijden is een autopsie uitgevoerd. Daaruit bleek dat het slachtoffer is overleden door toegebrachte verwondingen.”

De familie van de opgepakte man reageert geschokt: “We hebben hem nog niet kunnen spreken”, zegt zijn stiefvader. “We begrijpen niet wat er gebeurd kan zijn. Ik ben maandag in paniek naar hun huis gereden, toen ze me vertelden dat er iets met Elly was. Aan mij vertelden ze dat ze was flauwgevallen.”