Mode

Groot of klein? Dit is de perfecte winterjas voor jouw lengte

Print
Groot of klein? Dit is de perfecte winterjas voor jouw lengte

Foto: Becca Tapert

Parka’s, teddycoats, lange mantels,… . Het aanbod in jassen is eindeloos. Om de meest flatterende winterjas te vinden, houd je best rekening met je lengte. Deze tips helpen je op weg!

Klein van gestalte? Kies voor korte jassen!

Lange jassen die tot op je knie vallen zijn geen goed idee als je wat kleiner bent: ze doen je nog kleiner lijken. Voor jou geldt: hoe korter de jas, hoe beter. Een jas met een duidelijke taille (een kortere mantel met riem bijvoorbeeld), korte wollen jas, korte parka of fluffy jas laat je optisch groter lijken.

Prints laat je ook beter links liggen. Kies je voor een gewatteerde jas, let er dan op dat de stiksels ervoor zorgen dat je taille in de kijker wordt geplaatst. Een stiksel dat schuin richting je taille loopt is dus een betere keuze dan volledig horizontale stiksels.

Lange jassen? Grote vrouwen!

Gezegend met een paar extra centimeters? Lange jassen passen perfect bij jouw figuur. Hoe langer, hoe beter! Een enkellange mantel, lange jas met opvallende kraag, trenchcoat of lange military coat houd je warm in stijl. Je zou denken dat lange jassen too much zijn voor een grote vrouw, maar het tegengestelde is waar: een lange jas brengt evenwicht in je silhouet.

Tip: een drukke, opvallende print komt extra mooi uit met jouw lengte.

Niet groot, maar ook niet klein?

De juiste winterjas kiezen als je een gemiddelde lengte hebt? Piece of cake! Jij hoeft geen rekening te houden met je lengte, wél met je figuur. Kijk eerst en vooral naar je schouders. Smalle schouders kunnen best jassen met schoudervullingen en dubbele rijen knopen aan. Best opteer je ook voor een jas die je taille in de kijker zet.

Bredere schouders? Losse, rechte jassen zonder al te strakke vormen die net tot op je heup komenzijn jouw matchWil je een iets fijner silhouet bekomen, dan kun je best voor een langer exemplaar gaan.

Geen idee hoe je je warm én stijlvol kan kleden? Met deze tips heb je alvast inspiratie.