Beauty

Last van acne? Een expert geeft tips puistjes te camoufleren

Print
Last van acne? Een expert geeft tips puistjes te camoufleren

Foto: *

Wie vaak last heeft van een onzuivere huid, gaat ongetwijfeld verwoed aan de slag met allerhande schoonheidsproducten om dat ontsierende puistje weg te werken. Op zich is dat niet meer dan begrijpelijk, maar toch hou je beter rekening met een aantal actiepuntjes om (meer) toekomstige puistjes te voorkomen. Tina Vanhoek van het Duitse cosmeticamerk Babor geeft tekst en uitleg.

"Idealiter breng je geen cosmetica aan op een acnehuid," vertelt Tina Vanhoek van cosmeticamerk Babor. "Door het gebruik van cosmetische producten, vooral diegenen die olie bevatten, komt de huid immers in contact met extra vetten en lipiden. Hoe meer cosmetica je aanbrengt, hoe vetter je huid dreigt te worden." Wie daarentegen liever niet ongemaquilleerd in het straatbeeld verschijnt, houdt best rekening met de volgende tips:

Een minerale poederfoundation en concealer helpen om onzuiverheden weg te werken (17.60 euro)

Kies voor de juiste producten

Heb je vaak last van acne, haal dan een aangepaste foundation zonder olie in huis. Vloeibare foundations zijn daarbij uit den boze. Kies bij voorkeur voor een foundation in de vorm van minerale poeders. Deze bevatten geen olie, beschikken over hydraterende en verzorgende ingrediënten en voorkomen een glimmende huid. Indien een laagje foundation niet volstaat om ontsierende puistjes voldoende te camoufleren, kan je indien nodig nog wat concealer aanbrengen om roodheid compleet weg te werken. Werk daarna ook zeker af met wat blush op je wangen voor een frisse uitstraling.

Goede reiniging van de huid achteraf

Een peeling met fruitzuur is een beter alternatief dan een korrelpeeling (13.46 euro)

Verwijder elke avond nauwgezet alle cosmetica door middel van een goede reiniging. Veel vrouwen reinigen hun huid veel te oppervlakkig of doen dit onvoldoende consequent. Gebruik daarbij een reinigingsproduct op basis van olie, dat alle vette deeltjes van je maquillage oplost. Doe dit zeker niet met reinigingsdoekjes. Zij reinigen veel te oppervlakkig en bevatten te veel alcohol, die de huid uitdroogt. Verder is het voor vrouwen die vaak met acne kampen af te raden om korrelpeelings te gebruiken. Door de wrijving wordt de talgproductie immers extra gestimuleerd. Een peeling op basis van fruitzuur is geschikter voor een gevoelige huid. De dode huidcellen worden hierbij tijdens het inwerken van het product opgelost en afgebroken.

Reinig je cosmetische spulletjes regelmatig

Maak je bij het aanbrengen van je foundation of concealer gebruik van kwasten en penselen, was die dan zeker één keer per week uit, eventueel met antibacteriële zeep. Bacteriën kunnen bij contact immers op je gereedschap overgeheveld worden en later opnieuw puistjes veroorzaken. Breng je concealer daarom liefst aan met schone, gewassen handen.

Lukt het je desondanks nog niet om jouw acne helemaal naar wens weg te werken, dan zijn er nog tal van leuke tutorials op allerhande sociale media terug te vinden. De populaire vlogster Desi Perkins postte dit handige filmpje.

Niet te missen