BINGETIP. ‘The Sinner’: Waarom toch Jessica, waarom!?

Print
Afgelopen week is deze recensent van enkele broodnodige uren slaap beroofd. De schuldige? ‘The Sinner’, een spannende whydunit met Jessica Biel in de hoofdrol die gewoon in één ruk uitgekeken moest worden - uitgezonderd de korte spurt naar de andere kamer om de adapter van mijn laptop te halen.

In de Verenigde Staten was ‘The Sinner’ vorige zomer een gigantische hit. Het was de populairste serie op kabeltelevisie van 2017 en verovert nu ook de internationale streamingdiensten. In de meeste landen pakt Netflix ermee uit, maar in België heeft Jessica Biel een plekje gekregen in de TV-theek van Play More.


Justin Timberlake zijn wederhelft speelt Cora Tanetti, een jonge moeder die tijdens een uitje naar het strand een volstrekt onbekende man doodsteekt met het schilmesje waarmee ze net nog enkele stukjes peer voor haar zoontje had afgesneden. Een vrij gemakkelijke zaak voor de politie: tientallen ooggetuigen duiden Cora aan als dader en ook zijzelf pleit dadelijk schuldig. Enkel inspecteur Harry Ambrose (Bill Pullman) neemt hier geen genoegen mee. Cora heeft namelijk geen motief. Ze heeft geen flauw benul waarom ze de kerel die voor haar op het strand lag te rollebollen met zijn vriendin van kant maakte. Ambrose duikt in Cora’s verleden om te achterhalen wat haar aanzette tot deze gruweldaad.


Wat ‘The Sinner’ zo aantrekkelijk maakt om te bingewatchen - buiten de sterke acteerprestaties en spanningsboog - is dat je acht afleveringen lang naar een ontknoping toewerkt en die ook krijgt. Te vaak worden reeksen door hun succes seizoenenlang verlengd, waardoor er van het originele straffe verhaal uiteindelijk niets meer overblijft (ja ‘Lost’, we hebben het over jou). Ook ‘The Sinner’ komt intussen in aanmerking voor een vervolg, maar voor Biel zal daar - buiten als producent - geen plek meer zijn. Cora’s verhaal is afgerond. Volgens Biel zou er eerder gezocht worden naar een volledig nieuw mysterie waarin Pullman opnieuw kan opdraven als inspecteur. Als het zover is, zoek ik alvast een beter moment uit om te beginnen kijken, zodat mijn wekker niet opnieuw slechts enkele uurtjes na de ontknoping afloopt. 


Vanaf 26/11 op Play More.