Food

Chef van de sterren geeft tips voor de perfecte kerstkalkoen

Print
Chef van de sterren geeft tips voor de perfecte kerstkalkoen

Foto: Shutterstock

Een sappige, gebraden kalkoen vormt de ideale uitgangsbasis voor een heerlijk kerstdiner. Maar een flink uit de kluiten gewassen kalkoen bereiden vergt toch enige voorkennis. De Australische chef Dave Little deelde alvast zijn tips om de perfecte kerstkalkoen op tafel te toveren.

De bekende Australische chef Dave Little, die in een vorig leven de privéchef van filmproducer George Davis was, heeft in een interview met de Australische krant Daily Mail Australia tips gedeeld om de perfecte kerstkalkoen te bereiden. Volgens de chef is één van de meest voorkomende fouten bij het bereiden van een kalkoen een te korte bereidingstijd, waardoor het vlees ofwel onvoldoende of net te gaar is.

Zo hoort het wel ...

  • Begin met de vulling. Een traditionele vulling bestaat uit selder, broodkruimels, ui, gedroogde tijm, salie en peterselie en kippenbouillon.
  • Plaats de kalkoen nadat je hem opgevuld hebt in een schotel met warm water en kruid hem af met zout, peper en boter. Dek het geheel vervolgens af met papier eroverheen.
  • Start het braadproces de avond voor de festiviteiten en laat de kalkoen een hele nacht braden in de oven, op 70°C. 's Morgens is hij helemaal gegaard wanneer jij aan de ontbijttafel verschijnt.
  • Plaats de kalkoen, vlak voor het serveren, nog even onbedekt in de oven op hoge temperatuur. Zo krijgt hij een krokant korstje.

"Als je op deze manier je kalkoen bereidt, is het onmogelijk dat hij overgaar of onvoldoende gaar uit de oven komt", benadrukt de bekende chef. " Het vlees zal hierdoor buitengewoon sappig, mals en gekruid zijn en zowel de billen als de borst zullen perfect gegaard zijn."

 


 

 

 

 


 

 

 

Niet te missen