Minister Peeters bindt strijd aan met booking.com

Print
Minister Peeters bindt strijd aan met booking.com

Foto: rr

Met een nieuw wetsvoorstel wil minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de macht van hotelwebsite booking.com aan banden leggen. Hotels zullen daardoor op hun eigen website lagere kamerprijzen mogen aanbieden dan op de boekingsites.

De regering buigt zich donderdag over het wetsvoorstel van Peeters en minister van Middenstand Dennis Ducarme (MR). In mei klaagde de hotelsector al dat boekingsites als booking.com eisten dat de kamerprijs op hun site lager lag dan op de websites van de hotels zelf.

Booking.com is een van de grootste spelers in ons land en kon daardoor strikte voorwaarden opleggen. Maar daar komt nu verandering in volgens Peeters. "Omdat de bookingsites een vrij belangrijke positie op de markt innemen, konden de hoteliers niet anders dan zich aan hun eisen te onderwerpen", zegt hij op Radio 1. "Dat zal door de goedkeuring van dit wetsontwerp niet langer het geval zijn." Het wetsvoorstel kwam er overigens op vraag van drie verschillende horecafederaties die allemaal hadden geklaagd over de afspraken met booking.com.

Ook in Frankrijk en Duitsland mag het hotelplatform niet langer eisen dat zaken op hun eigen site steeds een hogere kamerprijs afficheren dan op Booking.com.