Na decennia eindelijk (tijdelijke) oplossing voor vrachtverkeer van Kristalpark Lommel

Print
Na decennia eindelijk (tijdelijke) oplossing voor vrachtverkeer van Kristalpark Lommel

Foto: ©Robin Reynders

Hasselt / Lommel -

De burgemeesters van Balen, Lommel en Mol en de gouverneurs van Limburg en Antwerpen zijn maandagavond tot een tijdelijke oplossing gekomen voor een wegversperring die heel wat zwaar verkeer door de woonkern van Wezel voert. De versperring tussen de bedrijvenparken Kristalpark in Lommel en Driehoek in Balen wordt tijdelijk weggehaald. Samen met de Vlaamse overheid wordt er verder gewerkt aan een definitieve oplossing.

Al decennialang rijden vrachtwagens door de woonkern van Wezel bij Balen richting het Kristalpark in Lommel. De gemeente Balen is al jaren vragende partij om de versperring tussen de bedrijvenparken Driehoek en Kristalpark te verwijderen, zodat het centrum van Wezel gespaard blijft van zwaar verkeer. Er kwam geen oplossing omdat de burgemeester van Lommel eventueel sluipverkeer in de deelgemeenten Kerkhoven en Gelderhorsten wou voorkomen. Maandagavond zijn de burgemeesters, samen met de gouverneurs van beide provincies, dan toch tot een oplossing gekomen.

Beide bedrijvenparken worden tijdelijk ontsloten. Zo moet de woonkern van Wezel minder zwaar verkeer slikken, maar kunnen de onderhoudswerken aan de ophaalbrug Nyrstar ook veilig verlopen. De mobiliteitsambtenaren van Lommel, Mol en Balen werken intussen op korte termijn een concreet plan uit om ongewenst sluipverkeer in onder meer Gelderhorsten tegen te gaan en te voorzien in de nodige monitoring van de gewijzigde verkeersstromen.

Parallel wordt, samen met de Vlaamse overheid, verder gewerkt aan een definitieve oplossing. De beide gouverneurs engageren zich om samen met de betrokken burgemeesters een snelle uitvoering van het streefbeeld van de N71 te bepleiten bij minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Er wordt ook een structurele oplossing gezocht voor de ophaalbrug van Nyrstar.

In januari volgend jaar komen de burgemeesters en gouverneurs opnieuw samen om na te denken over de vervolgstappen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio