© BELGAIMAGE

© ISOPIX

© BELGAIMAGE

© BELGAIMAGE

© BELGAIMAGE

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tieneridool David Cassidy overleden

Acteur en zanger David Cassidy is op 67-jarige leeftijd overleden. Dat zegt zijn pr-manager Jo-Ann Geffen in een verklaring namens zijn familie.

adb

Cassidy belandde onlangs op de dienst intensieve zorgen in een ziekenhuis in Florida. Hij was in kritieke toestand na een orgaanfalen, en overleed dinsdag.

“David stierf omringd door de mensen van wie hij hield, met vreugde in zijn hart en zonder de pijn die hem al zo lang in zijn greep had. Bedankt voor alle steun die jullie hem zovele jaren hebben getoond”, aldus Geffen.

Cassidymania

Cassidy was in de wieg gelegd voor de showbusiness: zijn vader was de bekende acteur en zanger Jack Cassidy, zijn moeder was actrice Evelyn Ward. Zelf werd hij een tienerster in de jaren zeventig.

Hij speelde vanaf 1969 in verschillende tv-shows, onder meer in ‘Ironside’ en ‘Bonanza’, en in 1970 begon hij de rol van Keith Partridge te spelen in de muzikale sitcom ‘The Partridge Family’. De populaire serie liep vier jaar en leverde verschillende pophits op, waaronder ‘I Think I Love You’.

© Photo News

Er ontstond daarop een zogenaamde ‘Cassidymania’: jonge fans kochten boterhamdozen, kussens en kauwgom met Cassidy’s gezicht op. Waar hij opdook, werd hij onthaald op enthousiast gegil van fans. In 1974 ging het zelfs zo ver dat een 14-jarig meisjes werd verpletterd door andere fans in Londen. Het popidool was daar zo getraumatiseerd door dat hij besliste te stoppen met toeren en acteren, en een solocarrière begon als zanger. Hij bracht in totaal achttien albums uit en oogstte succes met optredens in Las Vegas.

Afkicken

De laatste jaren ging het minder goed met de ster. In 2014 eindigde Cassidy in een afkickcentrum na zijn derde arrestatie voor dronken rijden. Hetzelfde jaar vroeg zijn derde vrouw de scheiding aan. Hijzelf vroeg zijn faillissement aan.

In 2017 maakte Cassidy bekend dat hij aan een vroege vorm van dementie leed en zou stoppen met toeren om op zijn gezondheid en geluk te kunnen focussen. Dat zei hij enkele dagen nadat hij tijdens een optreden moeite had om zich zijn tekst te herinneren.

Op 16 november werd hij in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een levertransplantatie nodig en ook zijn nieren zouden het begeven hebben.

Cassidy laat een dochter en een zoon achter.