Jelena Peeters eerste reserve voor vijf kilometer op Olympische Winterspelen

Print
Jelena Peeters eerste reserve voor vijf kilometer op Olympische Winterspelen

Foto: BELGA

Schaatsster Jelena Peeters is de eerste reserve voor een startplaats op de 5000 meter tijdens de komende Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Bart Swings is op de tien kilometer de derde reserve.

Dat blijkt uit de voorlopige deelnemerslijst, die de Internationale Schaats Unie (ISU) dinsdag heeft gepubliceerd. De 7:11.63 die Peeters zondag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Stavanger liet optekenen, is achteraf gezien negentien honderdsten van een seconde te langzaam voor een plaats op de lijst van twaalf deelneemsters. In haar race zou Peeters zondag last hebben gehad van windcirculatie, als gevolg van opengezette deuren. Volgens de lijst zal Peeters wel kunnen starten op de 3000 meter.

Zoals het er nu voor staat, komt Swings in aanmerking voor startplaatsen op de 1500 meter en de massastart, de minimarathon over zestien ronden. Mathias Vosté is vierde reserve op de lijst voor de 500 meter, op de 1000 meter is hij vijfde reserve.

Komende weken staan nog wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City op de agenda. Maar de langste afstand (5000 meter bij de vrouwen, 10.000 meter bij de mannen) wordt dan niet gereden.