Burgemeester van Hechtel-Eksel krijgt scheldberichten na deelname aan drijfjacht

Print
Burgemeester van Hechtel-Eksel krijgt scheldberichten na deelname aan drijfjacht

Jan Dalemans. Foto: Dick Demey

Hechtel-Eksel -

Burgemeester Jan Dalemans heeft na de drijfjacht van eind vorige maand enkele scheldberichten gekregen die volledig over de schreef gingen. Hij bezorgde ze aan de politie. “Hier is een fatsoensnorm overschreden”, zegt Dalemans.

Bij de drijfjacht werden bijna zestig dieren gedood. Niet alleen verschenen er scheldtirades op Facebook aan het adres van burgemeester Jan Dalemans (HE). Hij kreeg ook een viertal persoonlijke mails waarin hij voor dierenbeul werd uitgescholden. De burgemeester speelde de kwalijkste berichten door aan de politie.

“De berichten verschenen onmiddellijk na de drijfjacht, maar die opstoot ebde ook weer weg. Ik heb me nooit persoonlijk bedreigd gevoeld. Maar er worden hier gewoon fatsoensnormen overschreden. Ik sta open voor elke mening, maar als iemand me afbeeldt met een hakenkruis, dan is dat niet redelijk. Of als iemand schrijft dat ze me ondersteboven zouden moeten hangen aan een boom, dat is niet grappig. Opvallend is dat deze reacties vooral vanuit Nederland en de steden werden verstuurd. Ik heb de afzenders laten weten dat ik de discussie niet wil voeren via mail, maar in een gesprek. Meestal bleef het stil of werd er nog meer gescholden. Iemand antwoordde me dat ik het niet persoonlijk moest nemen. Mensen uit de regio reageren gelukkig wel positief en beseffen dat dit geen plezierjachten zijn, maar dat we hier een probleem aanpakken om ernstige ongelukken te vermijden.”

De politie Kempenland bevestigt dat de mails zijn overgemaakt en dat de feiten werden genoteerd. Er werd geen proces-verbaal opgemaakt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio