© Roger Vincken

© Roger Vincken

thumbnail: null
thumbnail: null

Hasselt Stix krijgt nieuwe terreinen op verjaardagsfeest

Zaterdag 18 november vierde hockeyclub Hasselt Stix het vijfjarig bestaan. Het stadsbestuur kondigde op het feest aan dat de club nieuwe speelvelden, een clublokaal en een parking krijgt in Rapertingen.

Roger Vincken

In de feestzaal van Landrover Metropool Hasselt aan de Herkenrodesingel startten een 200-tal genodigden met babbels en bubbels aan een feestelijke avond. Na het Stix-diner was het ongeduldig wachten op de Stix-party onder begeleiding van Dj Raf en DJ Didier Goesaert.Voorzitter Axel Haumont leidde de viering in goede banen en ontving felicitaties en dankbetuigingen voor de club en haar vrijwilligers. Nathalie Declercq en Jan Bastianen brachten daarna het verhaal van de eerste jaren. In een tot dan toe omzeggens maagdelijk Limburgs hockeylandschap hanteerden zij de eerste sticks en gaven zij de definitieve stoot aan het ontstaan van een nieuwe hockeyclub te Hasselt. Deze snelgroeiende club met 450 leden, waarvan een 350-tal actieve spelers en speelsters resideert, met de hulp van de stad, in Sportcentrum Kiewit in de Tulpinstraat. Vijf jaar later behalen zij reeds met enkele teams de kampioenstitel op Vlaams niveau en stromen hier opgeleide spelers en speelsters door naar hogere regionen. Het bestuur mikt evenwel verder en streeft ernaar om Limburg, en Hasselt in het bijzonder in de nabije toekomst een dames- en herenploeg op nationaal niveau te geven.In aanwezigheid van Christiaan Deleul, Algemeen Directeur van DMG Keukens België en Lode Steegmans directeur Jaguar-Landrover Hasselt, kwam Guy Smeets aan het woord met het verheugende nieuws dat een tweede hoofdsponsor werd gevonden zodat de groeimogelijkheden van deze jonge club aanzienlijk werden vermeerderd. SieMatic Keukenontwerpers zal vanaf nu mee aan de kar stoten en zorgen dat onderhoud van materiaal, inrichting van het clublokaal en de opleiding van trainers, scheidsrechters en coaches in optimale omstandigheden kunnen gebeuren.

Daarna was het woord aan schepenen Habib El Ouakili en Tom Vandeput. Onder algemeen applaus deelden zij mee dat de club nieuwe speelvelden, een clublokaal en een parking zullen krijgen in Rapertingen, tussen de Diepenbekerweg en de Singelbeekstraat. Eén van de voorbeeldclubs van Hasselt zal dan, zo hopen zij, dé hockeyclub van Limburg worden.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio