© Alexandru Nika / Shutterstock.com

Belg haalt einde van verslavende Candy Crush: “Soms speelde ik 10 uur per dag”

Een Belgische jongeman heeft onlangs het verslavende spelletje Candy Crush volledig uitgespeeld. Hij deed er in totaal drie jaar over om meer dan tweeduizend levels te voltooien. Sommige dagen speelde hij maar liefst tien uur lang op z’n gsm.

nadb

Nochtans is verpleger Romuald (23) niet zo’n fan van games. “Maar toen ik Candy Crush drie jaar geleden voor het eerst uitprobeerde, was ik meteen verkocht”, zegt hij aan RTL.

Tien uur per dag

Het spelletje maakte al snel een groot deel uit van zijn dagelijkse leven. Sommige dagen speelde hij het zelfs urenlang. “Ik stond op, las het nieuws online en begon Candy Crush te spelen. Soms tot tien uur per dag”, zo vertelt hij.

Maar een verslaving is het volgens hem nooit geweest. “Ik speelde enkel in mijn vrije tijd wanneer ik echt niks anders te doen had. Sommige mensen scrollen urenlang op Facebook, ik speelde Candy Crush. Het heeft me nooit tegengehouden om andere dingen te doen.”

Meer levels

Hoe hij erin geslaagd is het verslavende spel helemaal uit te spelen? “Het is een puzzelspelletje. Je moet nadenken en niet zomaar iets doen”, klinkt het. “Sommige mensen beweren dat ik ervoor betaald heb om zo ver te geraken, maar ik zou nooit geld geven om een spelletje te spelen!”

Andere fans van Candy Crush zeggen nu echter dat er een manier is om nóg meer levels te kunnen spelen. Daarvoor zou Romuald zich in het spel moeten inloggen via Facebook.