Politie trekt 54 rijbewijzen in tijdens grootschalig actieweekend in Limburg

Print
Hasselt -

Bij een gemeenschappelijke politiecontrole in Limburg zijn afgelopen weekend 54 rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten. Het was de tweede gemeenschappelijke SLim-actie van dit jaar, waaraan verschillende politiediensten en de wegpolitie in Limburg aan deelnemen. De provincie Limburg heeft maandag de resultaten bekendgemaakt.

SLim staat voor Safe Limburg en is door de provincie in het leven geroepen om het aantal weekendongevallen te doen dalen.

Aan het actieweekend namen 107 politieagenten deel. In totaal werd van 2.087 bestuurders een ademtest afgenomen en 68 daarvan of drie procent waren positief. Drieënveertig bestuurders moesten een drugstest afleggen, 27 testten positief. In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad alleen al waren maar liefs negentien van de twintig drugstesten positief.

Inzake snelheid werden 6.364 voertuigen gecontroleerd en elf procent of 681 bestuurders hadden een overdreven snelheid. Naast overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden tachtig andere verkeersovertredingen vastgesteld.

De politie kreeg tachtig meldingen van verkeersongevallen binnen. Daarbij vielen vier zwaar- en vijf lichtgewonden. Van de in totaal veertig afgenomen ademtesten na een aanrijding waren dertien positief. Vier bestuurders verloren meteen hun rijbewijs. Er werden 23 gevallen van vluchtmisdrijf gemeld.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio