‘La Source’ in Lanaken krijgt een tweede Michelinster. Dit zijn de 10 andere Limburgse sterrenrestaurants

Print

Het personeel van La Source. Foto: Jeffrey Gaens

Michelin heeft Limburg beloond met een nieuwe ster: Restaurant ‘La Source’ in Neerharen (Lanaken) mag zich vanaf nu de trotse bezitter van twee Michelinsterren noemen. Hiermee blijft het totaal van Limburgse tweesterrenrestaurants echter gelijk met vorig jaar omdat ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’ eerder dit jaar de deuren sloot. Zijn nieuwe restaurant ‘De Vork van Luc Bellings’ is wel meteen goed voor één ster. Een andere nieuwkomer aan het gastronomisch firmament is het Tongerse ‘Altermezzo’.

Samen met de nieuwkomers zien we jammer genoeg ook twee Limburgse sterren verdwijnen. Het eerder genoemde ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’ en ook restaurant ‘Danny’ in Maasmechelen verliezen hun ster wegens stopzetting.

De culinaire top in ons land blijft ook dit jaar bij ‘Hof van Cleve’ en ‘Hertog Jan’, de enige driesterrenrestaurants in België.

Wat betekenen deze sterren nu eigenlijk?

‘La Source’ in Lanaken krijgt een tweede Michelinster. Dit zijn de 10 andere Limburgse sterrenrestaurants

Bib Gourmand

Lekker gaan eten maar liever geen aanval op je bankrekening? Ieder jaar selecteert Michelin ook een aantal restaurants onder de noemer ‘Bib Gourmand’. Het zijn eetgelegenheden met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Michelin hanteert een maatstaf van maximaal 37 euro. Het aantal Limburgse Bib Gourmands is in 2018 licht gewijzigd: het Bilzerse ‘Vierhof’ verliest zijn vermelding in de gids.

  • Bistro Nano - Hasselt
  • Bienvenue - Maaseik
  • L’Angelo Rosso - Sint-Truiden
  • Mondevino - Borgloon
  • Restaurant De Poorterij

Lees meer over Uit Eten en Drinken in Limburg