Man vecht met vriendin in hotelkamer en riskeert een jaar cel

Print
Man vecht met vriendin in hotelkamer en riskeert een jaar cel

Foto: Jimmy Kets

Tongeren -

Een 27-jarige Tongenaar riskeert een jaar cel en 400 euro boete voor slagen aan zijn 46-jarige vriendin in een hotelkamer in Tongeren. Volgens het openbaar ministerie zou hij een waterglas tegen het achterhoofd van de vrouw gegooid hebben. Uiteindelijk kon de receptionist de politie verwittigen. Ook voor handel in drugs riskeert de man een opsluiting van 14 maanden en een geldboete van 8.000 euro.

Op 7 april van dit jaar verbleef het koppel na een uitgaansnacht op hotel in Tongeren. Toen de vrouw rond twee uur in de namiddag de hotelkamer binnenstapte, ontstond er een zware ruzie. “Ze kreeg herhaaldelijk slagen”, aldus het openbaar ministerie. “Hij gooide ook een dik waterglas stuk tegen haar achterhoofd. Ze kon uiteindelijk naar de receptie vluchten waarna het hotelpersoneel de politie belde.” De man zou onder invloed geweest zijn van slaappillen en drank. Toch beweert hij zich alles te herinneren. “Ik heb haar niet geslagen, enkel geduwd”, klonk het.

Cash geld

Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de man ook drugs te verhandelen. “Hij spoelde een sim-kaartje van zijn gsm door het toilet en in zijn sporttas vonden de verbalisanten een grote som cash geld, cannabis en een weegschaal”, aldus het OM.

De man riskeert een jaar opsluiting en 400 euro boete voor de slagen aan zijn vriendin. Voor de handel in drugs werd er een celstraf van 14 maanden en een geldboete van 8.000 euro gevraagd. Tijdens het onderzoek troffen agenten ook een matrak aan bij zijn thuis waarvoor hij drie maanden en 800 euro riskeert. Zijn advocaat vraagt een celstraf met uitstel onder voorwaarden.

Vonnis volgt op 4 December.