Prediker die lezing gaf in Genk riep op om geld te storten voor terreurverdachte

Ali Houri, de Nederlandse prediker die een ophefmakende lezing gaf in het Genkse stadhuis, is duidelijk geen onbeschreven blad. Zo riep hij onlangs zijn volgers op Facebook nog op om geld te storten voor Tarik Ibn Ali, echte naam Tarik Chadlioui. Die werd eerder dit jaar opgepakt omdat hij een terreurcel op Mallorca zou hebben geleid die leden voor IS rekruteerde. Ibn Ali zou ook verantwoordelijk zijn voor de radicalisering van een van de terroristen van de aanslag in de Batacalan in Parijs in 2015.

neac

LEES OOK: Infoavond voor moslims in Genks stadhuis: “Muziek beluisteren is des duivels”

LEES OOK: Hasseltse schepen Habib ontkent aanwezigheid op ophefmakende lezing

Ibn Ali is een Marokkaanse Belg die lange tijd in Antwerpen woonde en predikte. Hij zou naar Egypte verhuisd zijn na de invoering van het boerkaverbod in 2012, maar zou ook de laatste jaren nog regelmatig naar Antwerpen zijn afgezakt om er te prediken.

© Photo News

Ibn Ali werd eerder dit jaar opgepakt in zijn huidige woonplaats Birmingham. Dat gebeurde op basis van een Europees aanhoudingsbevel. Hij wordt ervan verdacht te rekruteren voor IS via wervingsvideo’s op YouTube en het leiden van een terreurcel op het Spaanse eiland Mallorca. Die cel zou ook jongeren hebben willen rekruteren voor IS.

De haatprediker wordt ook gelinkt aan de aanslagen in Parijs van 2015. Hij zou Omar Mostefai, een van de terroristen die zich opblies in de Batacalan, hebben geradicaliseerd in diens moskee in Parijs.

Opofferingen

Volgens Ali Houri, de man die tijdens een lezing in het Genkse stadhuis zei dat “muziek des duivels is”, is Ibn Ali een man “die alles, zijn tijd, zijn gezin, opofferde voor zijn gemeenschap. En dat overal ter wereld”, zo zegt Houri in een boodschap op Facebook waarin hij zijn volgers oproept om geld te storten voor de terreurverdachte en zijn gezin.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio